Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus hyväksyi uimahallin peruskorjauksen tarvesuunnitelman

4.10.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta Päätöksenteko

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 4. lokakuuta pitämässään kokouksessa Riihimäen uimahallin peruskorjauksen tarvesuunnitelman. Päätöksen mukaisesti kaupunki käynnistää seuraavaksi uimahallin hankesuunnittelun.

Jatkosuunnittelu kytkeytyy uimahallin ja maauimalan yhteisessä investointisuunnitelmassa hyväksyttyyn kustannusarvioon. Kunnostustöihin on varattu investointiohjelmassa 13,1 miljoonaa euroa, josta uimahallin osuus on noin 10 miljoonaa euroa.

Alustavan aikataulun mukaan uimahallin kunnostus aloitetaan kesäkaudella 2022 ja korjaustyöt kestävät vuoden 2023 loppuun. Kunnostuksessa uusitaan muun muassa uimahallin tekniikkaa, pintarakenteita ja valaistusta. Tekniset uudistustyöt tehdään muun muassa ilmanvaihtojärjestelmiin, kemikaalitiloihin ja rakennusautomaatioon.

Maauimalan kunnostus alkaa uimahallin kunnostuksen jälkeen.

Riihimäen uimahalli on valmistunut vuonna 1979 ja sen on suunnitellut arkkitehti Osmo Lappo. Hallissa on seitsemän erilistä allasta ja sen tilaratkaisut ovat alkuperäiset, vuodelta 1979. Riihimäen uimahallissa käy vuosittain noin 180 000 asiakasta.