Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus hyväksyi toimitilaohjelman ja kaupunginmuseon hankesuunnitelman sekä esittää valtuustolle Jukka Jalosen stipendirahaston perustamista ja asunto-osakkeen ostoa

29.5.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Asu ja rakenna Koe ja näe Hallinto Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja Kaupunginmuseo Päätöksenteko

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi maanantain 29.5.2023 kokouksessaan kaupungin toimitilaohjelman ja Riihimäen kaupunginmuseon hankesuunnitelman sekä esittää valtuustolle riihimäkeläisen jääkiekkovalmentajan Jukka Jalosen nimeä kantavan stipendirahaston perustamista. Lisäksi kaupunginhallitus päätti hankkia asunto-osakkeen kaupunginjohtaja Jouni Ehon käyttöön. Päätös on ehdollinen ja syntyi äänestyksen jälkeen.

Kaupunginhallitus hyväksyi ja valtuutti kaupungin tilakeskuksen toimeenpanemaan vuosien 2023–2032 päivitetyn toimitilaohjelman. Samalla hallitus päätti, että se palaa toimitilaohjelman päivitykseen vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Toimitilaohjelma linjaa kaupungin toimitilojen ja kiinteistöjen omistamisen, hallinnan, vuokrauksen tai muun hankinnan sekä tilojen ylläpidon, käytön ja muiden toimenpiteiden yleiset pääperiaatteet.

Toimitilaohjelmaa päivitettiin muun muassa rakennusten ja kiinteistöjen salkkujaon sekä B- ja C-salkun kohteiden luopumisaikataulun osalta. Lisäksi lautakuntien ja vaikuttajatoimielinten lausuntojen perusteella kaupunki pilotoi seuraavissa uudishankkeissa ympäristöluokitusta, kaikille kiinteistöille laaditaan energiatehokkuutta, päästöttömyyttä ja jätteettömyyttä koskeva suunnitelma sekä kaupungin uudis- ja korjaushankkeille asetetaan numeerinen ja hankekohtainen vähähiilisyystavoite.

Jukka Jaloselle stipendirahasto

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle Jukka Jalosen nimeä kantavan stipendirahaston perustamista. Rahaston avulla tuetaan junioriurheilua ja sen alkupääoma on 10 000 euroa. Rahasto on Riihimäen kaupungin palkinto jääkiekkovalmentaja Jaloselle vuoden 2022 ansioista. Aiemmin kaupunki on lahjoittanut Jaloselle tontin.

Kaupunginhallitus hyväksyi Riihimäen kaupunginmuseon hankesuunnitelman ja käynnisti samalla toteutussuunnittelun. Kaupunginvaltuusto päättää museon tilamuutosten vaatimasta 130 000 euron lisärahoituksesta.

Hankesuunnitelman mukaisesti kaupunginmuseon toiminnot siirtyvät taidemuseon yhteyteen tämän ja ensi vuoden aikana. Kaupunki vuokraa kaupunginmuseota ja taidemuseota varten tiloja poliisitalosta ja Tietotalosta. Kaupunginmuseon kiinteistö säilyy kaupungin omistuksessa. Kiinteistöön on tulossa tapahtumatila, historianäyttely, järjestöjen toiminta- ja kokoustiloja sekä kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden toimisto- ja varastotilat. Museon piharakennusta, pihaa ja keittiötä voi hyödyntää tapahtumien järjestämisessä ja kesäkahvilatoiminnassa.

Hallitus äänesti asunto-osakkeen ostosta

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle 450 000 euron lisämäärärahan myöntämistä asunto-osakkeen ja siihen liittyvien tilojen osakkeiden hankintaan. Asunto-osake tulee kaupunginjohtaja Jouni Ehon ja hänen perheensä käyttöön. Osto liittyy kaupunginjohtajan kokonaispalkkauksen tarkistamiseen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 7–4.

Esityksen hyväksymisen puolesta äänestivät Erja Hirviniemi (vas.), Minna Belik (vas.), Riku Bitter (kok.), Riitta Takala (kok.), Lauri Jormanainen (sd.), Kari Suomalainen (ps.) ja Ismo Portin (kd.). Esitystä vastustivat Petri Mattila (sd.), Niina Bitter (sd.), Jari Heikkinen (ps.) ja Eija Aittola (kok.).

Kaupunginhallituksen esityslistaan voit tutustua kaupungin verkkosivuilla.