Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus hyväksyi johtajasopimuksen, Riihimäki osallistuu museohakuun

25.1.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 25. tammikuuta pitämässään kokouksessa kaupunginjohtaja Jere Penttilän johtajasopimuksen ja päätti osallistua Suomen Metsästysmuseon erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen hakuun.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle kaupunginjohtajaksi valitun Jere Penttilän johtajasopimuksen hyväksymistä. Sopimuksen mukaan kaupunginjohtajan keskeisiin tehtäviin kuuluu kaupungin asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen, alueen elinvoimasta huolehtiminen ja kaupunkilaisten palvelujen järjestäminen taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Sopimuksen mukaan kaupunginjohtajan onnistumista arvioidaan vähintään kerran vuodessa. Kaupunginjohtajan kokonaispalkka on 10 100 euroa kuukaudessa. Kaupunginjohtajalla ei sopimuksen mukaan ole varsinaista työaikaa. Hän tekee työtä ns. normaalina virka-aikana ja sen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin tarpeen mukaan kaupunginjohtajan työtehtävien niin vaatiessa. Kuntalaki edellyttää johtajasopimuksen tekemistä.

Kaupunginvaltuusto valitsi Jere Penttilän Riihimäen kaupunginjohtajaksi 14.12.2020 pitämässään kokouksessa. Penttilä aloittaa työnsä Riihimäellä maanantaina 15. maaliskuuta 2021.

Kaupunginhallituksen päätöksellä Riihimäen kaupunki osallistuu Suomen Metsästysmuseon erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen kaupunkikumppanihakuun. Metsästysmuseon tavoitteena on laajentua kaikkea luonnon virkistyskäyttöä yhdistäväksi museoksi. Riihimäen kaupunki tekee alustavan ehdotuksen museolle tammikuun loppuun mennessä. Kaupungin ehdotus perustuu nykyisen Suomen Metsästysmuseon ja Suomen lasimuseon laajentamiseen museokeskukseksi.