Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus antoi lausunnot terveyskeskukselle ja sairaanhoitopiirille

15.10.2021 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Elä ja voi hyvin Päätöksenteko Viestintä ja markkinointi

Riihimäen kaupunginhallitus edellyttää Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymälle ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille antamissaan lausunnoissa, että vuoden 2022 kustannusnousu pysyy maltillisena. Kaupunginhallitus antoi torstaina kokouksessaan lausunnot terveyskeskukselle kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksesta vuodelle 2022 sekä sairaanhoitopiirin talousarvioon vuodelle 2022 ja taloussuunnitelmaan vuosille 2022–2025.

Terveyskeskuksen kuntayhtymää kaupunginhallitus kehottaa laatimaan talousarvion vertailukelpoiset kustannukset huomioiden mahdollisimman lähelle kahden prosentin maksuosuuden nousua.

Sairaanhoitopiirin tulee hallituksen lausunnon mukaisesti tehdä kaikki mahdolliset sopeutustoimenpiteet, jotta kustannusnousu pysyy kurissa ja toimintamenojen kasvu on merkittävästi alle sairaanhoitopiirin nyt esittämän viiden prosentin kasvun.

Kaupunki on tehnyt omaa talousarviovalmisteluaan kokonaisuudessaan kahden prosentin korotuksen mukaisesti. Sosiaali- ja terveystoimen kustannusten korkeasta kasvusta sekä kaupunkilaisten ikärakenteen muutoksesta johtuen esimerkiksi sivistystoimen talousarvio rakennetaan negatiivisella kasvulla.