Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Katuliitutaide valtaa Temppelikadun Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.22

5.7.2022 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat

Lähikuvassa väriliituja ja värikäs teksti mustalla pohjalla, Iloa ja väriä.
Kuva: Riihimäen kaupunki

Iloa ja väriä on koko perheen kesätapahtuma, jossa vallataan katu päiväksi taiteelle sunnuntaina 10.7. klo 11–16. Tapahtumassa maalataan yhdessä katuliiduilla ajotietä Temppelikadulla, Riihimäen taidemuseon edustalla.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty maalaustapahtuma on tuotettu kaupunkilaisten tapahtumaideoiden pohjalta. Ensimmäinen tapahtuma keräsi mukavasti osallistujia, joten se saa jatkoa tänä vuonna.

Maalata voi omilla liiduilla tai pastelleilla, mutta tarvikkeita saa myös paikan päältä. Kaikki erilaiset liitu- ja pastellimaalaustekniikat ja -kokeilut ovat sallittuja. Kalkkipohjaiset värit kuluvat käytössä ja liukenevat sateessa, joten ne eivät jätä katuun pysyviä jälkiä.

Iloa ja väriä -tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Mukaan maalaamaan voivat tulla niin ammattilaiset kuin harrastajat koko perheen voimin. Mukana tapahtuman toteutuksessa ovat myös Riihimäen Martat pop up -kahvilallaan.

Temppelikatu suljetaan muulta liikenteeltä Kulmakadun ja Jarrumiehenkadun väliseltä osalta tapahtuman ajaksi. Sulku ei vaikuta tonteille ajoon ja jalankulku taidemuseoon onnistuu normaalisti. Taidemuseo on avoinna normaalisti ja normaalein pääsymaksuin. Museon pihalla on Jenni Tieahon taitelijatapaaminen klo 14–15.

Suomen kuvataiteen päivää vietetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän kunniaksi tänä vuonna jo 12. kerran. Iloa ja väriä -tapahtuma on samalla myös osa Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n organisoimaa valtakunnallista Suurta Maalaustapahtumaa.