Hyppää sisältöön

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2021 Riihimäellä

21.4.2021 Tiedotteet

Kansallista veteraanipäivää vietetään tänä vuonna 35. kertaa eri puolilla Suomea. Tämän vuoden teemana on ”Ihmisten välillä hyvä tahto – Välvilja mellan människor”.

Kokoontumisrajoitusten vuoksi Riihimäellä ei voida järjestää perinteistä yleisöjuhlaa ja seppeltenlaskua. Niiden sijaan voi Riihimäen kaupungin Facebook-sivulla 27.4. klo 12 alkaen seurata hiljaista seppeleenlaskua suoratoistona sekä sen jälkeen julkaistavaa videoitua juhlaohjelmaa.

Seppeleenlaskun sankarihautausmaalla suorittavat veteraanijärjestöjen ja reserviläisjärjestöjen edustajat sekä Riihimäen kaupungin, Riihimäen seurakunnan ja Hattula-Riihimäki varuskunnan edustaja. Video-ohjelmassa kuullaan aluksi huilumusiikkia. Riihimäen musiikkiopistossa opiskeleva Ranja Korpisaari esittää Adam Kriegerin Menuetin. Juhlapuheen pitää kenraalimajuri evp. Veli-Pekka Parkatti. Lopuksi nähdään Patastenmäen koulun 5 lk. tyttöjen voimisteluesitys, jonka on ohjannut Sirkka Ojaniemi.

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan järjestää Tampereen kaupunki yhteistyössä Yleisradion kanssa. Juhlan lähettää Yle TV1 klo 15-16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta. Toivomme, että kodeissa ja hoivalaitoksissa voidaan mahdollistaa veteraaneille tervehdysten kuunteleminen ja katsominen verkon tai tv:n välityksellä.