Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2021 Riihimäellä

21.4.2021 Tiedotteet

Kansallista veteraanipäivää vietetään tänä vuonna 35. kertaa eri puolilla Suomea. Tämän vuoden teemana on ”Ihmisten välillä hyvä tahto – Välvilja mellan människor”.

Kokoontumisrajoitusten vuoksi Riihimäellä ei voida järjestää perinteistä yleisöjuhlaa ja seppeltenlaskua. Niiden sijaan voi Riihimäen kaupungin Facebook-sivulla 27.4. klo 12 alkaen seurata hiljaista seppeleenlaskua suoratoistona sekä sen jälkeen julkaistavaa videoitua juhlaohjelmaa.

Seppeleenlaskun sankarihautausmaalla suorittavat veteraanijärjestöjen ja reserviläisjärjestöjen edustajat sekä Riihimäen kaupungin, Riihimäen seurakunnan ja Hattula-Riihimäki varuskunnan edustaja. Video-ohjelmassa kuullaan aluksi huilumusiikkia. Riihimäen musiikkiopistossa opiskeleva Ranja Korpisaari esittää Adam Kriegerin Menuetin. Juhlapuheen pitää kenraalimajuri evp. Veli-Pekka Parkatti. Lopuksi nähdään Patastenmäen koulun 5 lk. tyttöjen voimisteluesitys, jonka on ohjannut Sirkka Ojaniemi.

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan järjestää Tampereen kaupunki yhteistyössä Yleisradion kanssa. Juhlan lähettää Yle TV1 klo 15-16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta. Toivomme, että kodeissa ja hoivalaitoksissa voidaan mahdollistaa veteraaneille tervehdysten kuunteleminen ja katsominen verkon tai tv:n välityksellä.