Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Joukkoliikenne ja kaupunkipyörät ilmaisia Taiteiden yönä, Riihimäki-päivänä ja Liikkujan viikolla

8.9.2022 Tiedotteet Koe ja näe Asu ja rakenna Kaupunkipyörät Joukkoliikenne Liikkujan viikko Riihimäki-päivä Taiteiden yö

Perjantaina 9. syyskuuta Riihimäellä juhlitaan Taiteiden yötä ja sunnuntaina 11. syyskuuta Riihimäki-päivää. Tapahtumasta toiseen siirtyminen on haluttu tehdä kaupunkilaisille mahdollisimman helpoksi, joten joukkoliikenne ja kaupunkipyörät ovat jälleen ilmaisia sekä perjantain että sunnuntain ajan. Myös Liikkujan viikolla 16.–22. syyskuuta voi joukkoliikennettä ja kaupunkipyöriä käyttää ilmaiseksi.

Kaupunkipyörien osalta maksuttomuus koskee kaikkia alle 30 minuuttia kestäviä vuokrauksia. Alle 30 minuuttia kestäviä, maksuttomia, vuokrauksia voi tehdä Liikkujan viikon aikana rajattomasti. Yli 30 minuuttia kestävistä vuokrauksista veloitetaan ylimenevältä osalta normaalin hinnaston mukainen kertamaksu.

Liikkujan viikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksumpi autoilu.

Liikkujan viikko huipentuu 22. syyskuuta vietettävään maailmanlaajuiseen Auton vapaapäivään, jolloin viimeistään kannattaa käyttää maksutonta paikallisliikennettä tai kaupunkipyöriä.

 

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue Joukkoliikenne Kaupunkipyörät Yleinen palaute joukkoliikenteestä joukkoliikenne@riihimaki.fi.