Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Jere Penttilä aloittaa Riihimäen kaupunginjohtajana maaliskuussa

19.1.2021 Tiedotteet

Tervehdykset kuuluvat Kontiolahden kaduilla, kun Jere Penttilä kävelee lapsikatraan ohi.

”Usein lapset moikkaavat, kun näkevät”, Penttilä sanoo.

Penttilä on johtanut Kontionlahden kuntaa vuodesta 2013 saakka, ja hänelle on tärkeää olla helposti lähestyttävä johtaja. Siksi hän onkin ollut säännöllisesti kuntalaisten tavattavissa erilaisissa tapahtumissa, kirjastossa, pubissa, huoltoasemalla ja muissa paikoissa, joissa kuntalaiset käyvät.

”Silloin kaikilla on mahdollisuus tulla juttelemaan kanssani.”

Maanantaina 15. maaliskuuta Penttilä aloittaa Riihimäen uutena kaupunginjohtajana.

”Olen ollut Kontionlahdella kaksi valtuustokautta. Täällä on saatu paljon hyvää aikaa, mutta nyt haluan kehittyä työssäni ja toisaalta tuoda osaamistani erilaiseen organisaatioon ja paikkaan”, hän kertoo.

Kaupunginjohtajan työssä Penttilä pystyy yhdistämään itseään kiinnostavat asiat: yhteiskunnan ja ihmiset.

”Tykkäsin kunnanjohtajan työstä heti ja tykkään edelleen. En oikein tiedä voisiko mikään työ olla mielenkiintoisempaa kuin tämä. Tykkään olla ihmisten kanssa ja siitä, että tässä työssä voi oikeasti vaikuttaa asioihin”, hän sanoo.

Kiinnostus ihmisiin ja ihmisten toimintaan muokkasi Penttilän opiskeluvalintojakin nuorena. Hän keskittyi yhteiskuntatieteisiin pääaineenaan sosiologia. Valmistuttuaan yhteiskuntatieteiden maisteriksi hän meni töihin työvoimatoimistoon. Sieltä hän päätyi hoitamaan henkilöstöasioita Niuvanniemen psykiatriseen sairaalaan, josta tie jatkui Varkauden kaupungin henkilöstöpäällikön pestin kautta Pyhäselän kunnanjohtajaksi.

Tällä hetkellä Penttilän omakotitalosta siintää Pyhäselkä-järvi. Kontiolahdella järviä ja lampia on huimat 183 kappaletta.

”Veden puuttuminen on iso eroavaisuus, kun muutamme Riihimäelle. Veneilyharrastusta on siellä vaikeampi jatkaa”, Penttilä naurahtaa.

Penttilä muuttaa Riihimäelle aluksi yksin. Myöhemmin perässä muuttaa lääkärinä työskentelevä vaimo. Nuorin tytär aloittaa ensi syksynä lukion. Perheen tarkoitus on aluksi muuttaa vuokralle ja etsiä rauhassa pysyvämpi koti, kunhan kaupunki tulee tutuksi.

”Haaveena on, että koti olisi sen verran lähellä työpaikkaa, että työmatka sujuisi kävellen tai pyöräillen. Mutta olen kuullut, että kaupunki on kompakti ja lähes kaikki on ainakin keskustan liepeillä.”

Jere Penttilän yhteystiedot 15.3.2021 alkaen: 050 432 7600, jere.penttila@riihimaki.fi.