Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Jälleenkuvauskävely Rau­ta­tien­puis­tossa 7.4 – Maan­tie ei ole juu­ri­kaan muut­tu­nut – vai onko?

1.4.2022 Tiedotteet Asemanseutu Kulttuuri

Vanhanaikainen värikuva Rautienpuistossa. Kuvassa hiekkatie ja vahoja taloja.

Riihimäen kaupunginmuseon jälleenkuvauskävelyllä kuvataan Rautatienpuistoa torstaina 7.4. klo 17. Kierros on osa Keravan, Tuusulan, Hyvinkään, Riihimäen, Nurmijärven ja Mäntsälän museotoimijoiden yhteistä Kuvaa uusiksi – jälleenkuvausta kotikulmilla –hanketta.

Jälleenvalokuvauksessa otetaan uusia versioita vanhoista kuvista: Ne otetaan samoista paikoista ja samoihin suuntiin kuin esikuvansa. Mikä on uutta, mitä vanhaa on säilynyt? Samalla tallennetaan muuttuvaa maisemaa.

Kierrämme keskeisiä paikkoja, Riihimäen kaupunginmuseon kokoelmista löytyviä kuvia ja kuvaamme niistä uusia versioita. Kuvaamiseen ja vanhojen kuvien paikantamiseen käytetään Android-puhelimissa toimivaa ilmaista Ajapaik-sovellusta (voit ladata sen esimerkiksi Google Playsta). Voit kuitenkin myös kuvata myös muilla puhelimilla tai kameralla. Retken aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikin käyttöön ja jälleenvalokuvaukseen, joten sinun ei tarvitse olla mestarivalokuvaaja!

Retki kestää vajaan tunnin ja sen aikana kävellään Rautatienpuiston alueella. Liikkeelle lähdetään Riihimäen kaupunginmuseon pihalta.

Tervetuloa!