Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Isaac Sene saapuu Riihimäki Priden pääesiintyjäksi

3.6.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Koe ja näe Kulttuuri Tapahtumat

Sateenkaarilippu liehuu vesitornin lipputangossa.

Vuoden 2022 Riihimäki Pride-tapahtuma järjestetään 18.6. klo 18 Granitin aukiolla. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden juhla alkaa Pride-kulkueella, joka lähtee Riihimäen teatterin edestä Hämeenaukiolta klo 17.45 ja päätyy Granitin aukiolle. Värikkääseen, samban tahdittamaan kulkueeseen toivotaan mukaan paljon kaupunkilaisia marssimaan tärkeän asian puolesta.

Granitin aukion iltatapahtumassa nähdään pääesiintyjänä karismaattinen artisti ja lauluntekijä Isaac Sene. Uuden Musiikin Kilpailusta tuttu Sene esittää suomenkielistä pop-musiikkia, jossa on kantaaottavaa sävyä.

Tapahtumassa on mukana myös paljon vapaaehtoisia voimia. Pride-juhlassa tanssii Valoisan salin karnevaaliryhmä ja musiikkia esittävät sooloartisti Roadie ja Ummet & lammet -yhtye.

Tervehdyksiä tuovat Riihimäen kaupunginvaltuuston pj. Miia Nahkuri sekä Riihimäen nuorisovaltuuston ja SETAn edustajat. Riihimäen ensimmäisiä sateenkaarijuhlia muistelee Pikku-Markku Tuominen.

Granitin aukiolle voi tulla oman räsymaton kanssa leppoisalle piknikille nauttimaan hyvästä seurasta ja hienosta ohjelmatarjonnasta. Paikalla on myös kojuja ja kasvomaalausta sekä nuorisopalveluiden piste, jossa saa osallistua yhteisölliseen maalauspajaan.

Tänä vuonna Riihimäki Pride toteutetaan yhteistyössä Riihimäen nuorisovaltuuston kanssa.

”Upea joukko innokkaita nuoria ilmoittautui mukaan tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Riihimäki Pride 2022 -julisteen hellyyttävän maalauksen on tehnyt Ainu Salo ja tapahtuman juontajana toimii Benjamin Pakarinen”, kertoo vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén.

Riihimäki Pride on jo vakiintunut tapahtuma, jonka tuottaa Riihimäen kaupunki. Kahden viimeisen vuoden tapahtumat jäivät väliin koronarajoitteiden vuoksi, edellisen kerran juhla järjestettiin vuonna 2019.  Kaupunki hankkii juhlaan uudet sateenkaariliput viime vuonna lipputangoista kadonneiden lippujen tilalle.

Kesäkuu on kansainvälinen Pride-kuukausi, mutta tapahtumia järjestetään myös ympäri vuoden. Suomessa yli 30 kaupunkia tai aluetta järjestää oman Pride-juhlan ja liputuksen tänä vuonna.

Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien ja etujen puolesta tehtyä työtä. Riihimäki Pride on kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma ja se tehdään yhteistyössä!