Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ilmastoriskikävely Riihimäellä syyskuussa

12.9.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Ilmastonmuutos

Riihimäellä järjestetään tiistaina 20. syyskuuta ilmastoriskikävely, jolla tutustutaan kaupunkikeskustan alueeseen ilmastoriskien näkökulmasta.

Kierroksella opitaan, miten ilmastonmuutos näkyy kaupunkirakenteessa ja miten se otetaan huomioon ajankohtaisissa ja tulevaisuuden suunnitelmissa. Retken aikana mietitään myös ratkaisuja ilmastonmuutokseen hillitsemiseen ja sopeutumiseen.

Kävely on osa Kanta-Hämeen kuntien yhteistä ilmastohanketta. Mukana kierroksella on Riihimäen kaupungin edustajia sekä Sitowise Oy:n ilmastoasiantuntija. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kävely on suunnattu ensisijaisesti kaupungin päättäjille, mutta myös asukkaat ovat tervetulleita osallistumaan.

Ajankohta ja lähtöpaikka: Tiistai 20.9. klo 17.30–19.00, Erkyläntie 47.

Tapahtuman järjestävät Hämeen kuntien ilmastotyön spurtti – HÄSPI-hanke ja ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut –ohjelman rahoituksella toteutettava ilmastotyön kehittämishanke.

Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki Kanta-Hämeen kunnat ja niiden asukkaat. Kunnille tullaan muun muassa järjestämään tilaisuuksia ilmastotyön mahdollisuuksista ja hyödyistä, erityisesti elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden näkökulmasta. Kunnat, joissa ilmastotyö on vielä alkuvaiheessa, saavat suoraa asiantuntijatukea ilmasto-ohjelmien laatimiseen. Hankkeen turvin ideoidaan ja käynnistetään myös kuntien ilmastotyötä tukevia hankkeita. Työn toteuttaa Sitowise Oy.

Lisätiedot: Heli Nukki, Sitowise Oy, vanhempi asiantuntija, 044 427 9930