Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ilmakitarateos siirretään uuteen paikkaan

3.9.2021 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri

Muusikoiden pystyttämä näkymätön taideteos Riihimäen Oravankadun kiertoliittymässä saa uuden keskeisemmän paikan. Teos joudutaan siirtämään, koska sen paikalle sijoitetaan Jussi Gomanin taideteos, joka paljastetaan Riihimäki-päivänä 11. syyskuuta 2021.

Riihimäkeläiset kitaristit pystyttivät heinäkuussa ilmakitaroista rakentuvan taideteoksen kiertoliittymän keskelle. Tempauksella kitaristit halusivat saada huomiota koronarajoituksista kärsineelle musiikki- ja tapahtuma-alalle.

Muusikoiden työtilanne ei edelleenkään ole kovin kehuttava, vaikka joitain tilaisuuksia on pystytty järjestämään.

- toteaa muusikoiden tempauksen koolle kutsunut muusikko Hannu Eskman

Koko kulttuuri- ja tapahtuma-alan ahdinko huolestuttaa myös kaupungin kulttuuriväkeä.

Ala on koronapandemian jäljiltä kriisissä, eivätkä koronatuet saavuta kaikkia alan tekijöitä. Vaikka rajoitukset ovat jo hieman keventyneet ja tapahtumia voidaan tuottaa, ei tilanne helpota heti. Kulttuurielämä vaatii tukien lisäksi jälleenrakennusta. Sen myötä kulttuurista pitäisi pidemmällä aikavälillä saada näkyvä, pysyvä ja saavutettava osa arkea ja peruspalveluja.

- pohtii vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén

Muusikoiden ilmakitarateos siirretään kaupungin keskustaan Ragnar Granitin aukiolle. Aukion keskelle on jo rakennettu näkymätön jalusta teokselle. Siirto kiertoliittymästä tapahtuu keskiviikkona 8. syyskuuta. klo 10. Pystytys alkaa Granitin aukiolla klo 10.30.

Lisätiedot

  • Anna Vesén, vastaava kulttuurituottaja, p. 040 330 4701
  • Hannu Eskman, muusikko, p. 0400 427 522