Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ilahduta ikäihmistä ystävänpäivänä!

9.2.2021 Tiedotteet

Riihimäellä toimiva Aktiivisuutta ikääntyville -työryhmä käynnistää Ilahduta ikäihmistä -kampanjan, johon voivat osallistua kaikki halukkaat. Kampanja toteutetaan 12.–15. helmikuuta. Kampanja kannustaa ilahduttamaan ikäihmisiä ja tavoitteena on piristää mahdollisimman montaa ikääntynyttä.

”Olisi upeaa, jos riihimäkeläiset innostuisivat lähtemään mukaan sankoin joukoin. Jokaisella on varmasti joku tuttu seniori-ikäinen, joka ilahtuisi yhteisestä ulkoilusta, puhelinsoitosta, postikortista, etäyhteydestä tai vaikkapa kotiin toimitetusta kukkakimpusta. Konsteja on monia ja nyt on juuri se hetki, jolloin ne kannattaa ottaa käyttöön”, Riihimäen kaupungin vs. erityisliikunnanohjaaja Anna-Maija Peltola sanoo.

Koronapandemia on vaikuttanut erityisen paljon ikääntyneiden elämään ja hyvinvointiin, kun tapahtumat ja harrastukset ovat kohta olleet jo vuoden tauolla. Ikääntyessä terveys ja lihaskunto heikkenevät yllättävän nopeasti esimerkiksi arkiliikunnan vähentyessä. Yksinäisyys ja toimettomuus vaikuttavat paitsi elämänlaatuun myös mielialaan.

Kampanjaan voi osallistua ilahduttamalla ikäihmistä ja lähettämällä lyhyen kertomuksen ja mahdollisesti myös kuvan RakasSenioriRiksu Facebook-sivulle. Osallistuneiden kesken arvotaan upeita palkintoja: Pääpalkintona on lahjakortti kansalaisopiston kurssille (jonka voi käyttää, kun korona sen sallii). Lisäksi arvotaan koottavia linnunpönttöjä, optisia palovaroittimia, heijastimia ja kauniita kestokasseja.

Jos haluat osallistua kampanjan palkintojen arvontaan, lähetä lyhyt kertomus ja mahdollisesti kuva siitä, miten ilahdutit ikäihmistä RakasSenioriRiksu Facebook-sivulle. Halutessasi voit käyttää hashtagia #IlahdutaIkäihmistäRiihimäki. Muistathan kysyä luvan kuvan jakamiseen kuvassa mahdollisesti näkyviltä ihmisiltä. Voit myös osallistua lähettämällä viestin numeroon 040 330 4740 tai sähköpostia osoitteeseen anna-maija.peltola@riihimaki.fi. Kerro viestissäsi, miten osallistuit kampanjaan.

Tapaamisia ikääntyneiden kanssa suositellaan täysin terveenä, maskit sekä turvavälit muistaen ja mieluiten ulkosalla.

Aktiivisuutta ikääntyville -työryhmä on toiminut Riihimäellä vuodesta 2015. Ryhmä pyrkii monipuolisesti lisäämään ikääntyvien mahdollisuuksia aktiiviseen elämään, liikkumiseen ja ulkoiluun. Riihimäen kaupungin liikunta- ja hyvinvointikeskuksen koordinoima työryhmä on järjestänyt vuosittain erilaisia senioreille suunnattuja liikuntatapahtumia, tempauksia, kampanjoita ja liikuntaneuvontaa. Muut jäsenet työryhmässä ovat terveyskeskuksen kuntayhtymän fysioterapia, Riihikodin fysioterapia, Riihimäen kansalaisopisto, Kotokartanosäätiö, Riihimäen kaupungin toimintakykyä tukevat senioripalvelut sekä vanhusneuvosto.