Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hyvinvointikahveilla keskustellaan kulttuurihyvinvoinnista

5.10.2022 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri

Riihimäen kaupunki järjestää tiistaina 11. lokakuuta hyvinvointikahvit Punaisella Talolla kello 16–18. Kahvien teemana on kulttuurihyvinvointi. Tapahtumassa kuullaan erilaisista hyväksi havaituista menetelmistä ja malleista, joilla on kulttuurin keinoin saatu aikaan hyvinvointivaikutuksia. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

”Tietoisuus taiteen ja kulttuurin myönteisistä vaikutuksista hyvinvointiin on lisääntynyt ja kulttuurilähtöisten menetelmien käyttö yleistynyt”, vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén sanoo.

”Olisi tärkeää tuoda kulttuuria niiden ulottuville, jotka syystä tai toisesta jäävät muuten siitä osattomiksi. Tähän tarvitsemme yhteistyötä eri tahojen kanssa”.

Toimivista ja hyväksi havaituista menetelmistä kahveilla esitellään Kunnan Poikien toiminta ja Riihimäen nuorisoteatterin Mun maailma -toimintamalli. Iltaa siivittää musiikillaan Kunnan Pojat Rovaniemeltä. Illan päätteeksi keskustellaan hyvinvoinnin edistämisestä kulttuurin keinoin.

Aika ja paikka:
Tiistai 11.10.2022 klo 16–18, Punainen Talo (Pohjoinen Asemakatu 10)

Ohjelma:

  • Tervetuloa – Hyvinvointikahvien idea, hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, Riihimäen kaupunki
  • Mikä ihmeen kulttuurihyvinvointi? vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén ja kulttuurituottaja Lyti Aaltonen, Riihimäen kaupunki
  • Kunnan Pojat -toiminnan esittely, kulttuurituottaja Hannu Raudaskoski, Rovaniemen kaupunki
  • Kommenttipuheenvuoro, kunnanjohtaja Pekka Määttänen, Hausjärven kunta
  • Mun maailma -toimintamallin esittely, Essi Rönnkvist, Riihimäen nuorisoteatteri
  • Lopuksi keskustelua siitä, miten hyvinvointia voidaan edistää kulttuurin keinoin erilaisissa ympäristöissä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen 9.10.2022 mennessä: marjo-kaisa.konttinen@riihimaki.fi tai 040 610 6952.