Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kau­pun­ki­pyö­rät kas­vat­ta­vat suo­sio­taan Rii­hi­mäel­lä

22.10.2021 Tiedotteet Koe ja näe Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Liikenne ja kadut Liikunta Ympäristö ja luonto

Kaksi naista pyöräilee kadulla Riihimäen keskustassa. On kesä. Pyörät ovat oransseja kaupunkipyöriä.
Kapunkipyörien käyttö lisääntyi vuonna 2021 runsaalla 40 prosentilla. Kuva: Jenniina Nummela.
Kaupunkipyörien käyttö kasvoi roimiasti tänä vuonna vuoteen 2020 verrattuna. Niillä ajettiin 4 300 matkaa enemmän kuin viime vuonna.

Kaupunkipyörät olivat tänä vuonna käytössä jo toista vuotta ja niitä käytettiin selvästi ahkerammin kuin vuonna 2020. Viime vuonna pyöriä vuokrattiin noin 5 200 kertaa, kun vastaava luku tänä vuonna oli 7400. Viime vuonna pyörillä tehtiin hieman alle 7 000 matkaa ja tänä vuonna 11 300. Kaupunkipyöräkausi päättyi tämän vuoden osalta 11. marraskuuta.

Suosituin kaupunkipyöräkuukausi vuonna 2021 oli heinäkuu, jolloin pyörillä tehtiin yli 2 600 matkaa. Muutoin matkojen määrät jakautuivat melko tasaisesti koko pyöräilykauden ajalle. Suurin osa tehdyistä vuokrauksista oli kestoltaan lyhyitä – 77 % vuokrauksista oli kestoltaan korkeintaan 30 minuuttia.

Jo vuoden viime vuoden pyöräilykausi oli käyttömääriltään sekä kaupungin että kaupunkipyöräpalvelun tuottaneen Kaakau Oy:n näkemyksen mukaan onnistunut, joten vuoden 2021 määriin ollaan erittäin tyytyväisiä. Käytön perusteella kaupunkipyöräjärjestelmälle on kysyntää. Järjestelmän kilpailutusta tuleville vuosille valmistellaan parhaillaan, ja kaupunkipyörät palaavat käyttöön jälleen keväällä 2022.

 

 

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.