Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Heritage Hubs –hankkeelle Euroopan kulttuuriperintöpalkinto

25.5.2021 Tiedotteet

Vuoden 2021 Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon / Europa Nostra -palkinnon voittajat julkaistiin tiistaina 25.5. Voittajien mukana on myös Heritage Hubs -hanke, johon Harjunrinteen koulu osallistui lukuvuonna 2018-2019 erityisluokanopettajien Sirpa Arkon ja Irmeli Värtön johdolla.

Tunnustus merkittävistä saavutuksista myönnettiin 24 palkinnonsaajalle 18 maasta. Heritage Hubs- hanke palkittiin Koulutus ja tietoisuuden lisääminen –kategoriassa.

Kaksivuotinen Heritage Hubs -hanke toi yhteen 10–16 vuotiaita nuoria Suomesta, Serbiasta ja Espanjasta. Nuoret tutustuivat, esittelivät ja jakoivat omaa kulttuuriperintöään, tulkitsivat toistensa kulttuuriperintöä kumppanimaihin suuntautuneiden vierailujen aikana ja hyödynsivät hanketta varten suunniteltua digitaalista oppimisalustaa.

Harjunrinteen koulun ja sen espanjalaisen kouluparin oppilaat vierailivat toistensa luona toukokuussa 2019. Hanketta koordinoi Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura.

Eurooppalaiset ja muiden maiden kansalaiset eri puolilta maailmaa voivat nyt tutustua voittajiin ja äänestää yleisöpalkinnon saajaa verkossa. Yleisöpalkinnon voittaja julistetaan syksyllä Euroopan kulttuuriperintöpalkintojuhlassa.

Lue lisää Europa Nostra Finland –verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Kati Nurmi, hankepäällikkö, Suomen kulttuuriperintäkasvatuksen seura, puh.  0400 937 081, etunimi.sukunimi@kulttuuriperintokasvatus.fi