Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hämeenlinna tukee Riihimäkeä erä- ja luontokulttuurimuseohankkeessa

27.1.2021 Tiedotteet

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 25. tammikuuta, että Hämeenlinna tukee Riihimäkeä sen tavoitteessa tulla valituksi Suomen erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen kaupunkikumppaniksi. Lisäksi Hämeenlinnan kaupunki on valmis tukemaan toiminnallisesti Riihimäen kaupunkia uuden museon valmistelussa. Riihimäen kaupunginhallitus päätti kaupungin osallistumisesta hankkeen kaupunkikumppanihakuun kokouksessaan 25. tammikuuta.

”Otamme Riihimäellä mielellämme vastaan Hämeenlinnan tuen tässä asiassa. Kuten Hämeenlinnan kaupunginhallitus totesi, erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittuminen Riihimäelle mahdollistaisi kantahämäläisen luontokohteiden ilmastonäkökulmasta kestävän verkoston, joka hyödyntäisi parhaalla mahdollisella tavalla alueellisia resursseja ja synergiaetuja”, Riihimäen vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.

”Riihimäen metsästysmuseo on erinomainen perusta uudelle museolle, joka voi toiminnassaan hyödyntää Kanta-Hämeen luontokohteita muun muassa Hämeenlinnaan perusteilla olevaa Evon tiedekansallispuistoa”, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala toteaa.

Valtakunnallisen luonnon virkistyskäyttömuotoja yhdistävän erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen taustalla ovat Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Kalastusmuseoyhdistys. Hanketta tukevat maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Museovirasto. Uuden museon tavoitteena on 100 000 vuotuista kävijää. Museorakennuksen tilatarpeeksi on arvioitu noin 6 000 neliömetriä ja museon vuotuisiksi kustannuksiksi 2,4 miljoonaa euroa, josta valtionosuuden arvioidaan kattavan noin puolet.

Riihimäen kaupunki tekee alustavan ehdotuksen museolle tammikuun loppuun mennessä. Kaupungin ehdotus perustuu nykyisen Suomen Metsästysmuseon ja Suomen lasimuseon laajentamiseen museokeskukseksi.

Lisätietoja:

Mika Herpiö, vt. kaupunginjohtaja, Riihimäen kaupunki, mika.herpio@riihimaki.fi, 040 500 3345

Janne Nieminen, kulttuuripäällikkö, Hämeenlinnan kaupunki, janne.nieminen@hameenlinna.fi, 040 092 3961