Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hämeen KIERTO -tapahtumakuukausi koostaa bio- ja kiertotalousasiaa

20.4.2022 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Kiertotalous

Graafinen kuva, jossa vihreän Hämeen KIERTO -tapahtumakuukauden logo ja tapahtumat ajankohtineen.

Kanta-Hämeen bio- ja kiertotalouden toimijat yhdistävät voimansa ja järjestävät ensimmäistä kertaa Hämeen KIERTO – Häme CIRCULAR -tapahtumakuukauden 21.4.–19.5.2022. Kyseessä on ainutlaatuinen koko maakunnan kattava bio- ja kiertotalouteen keskittyvä tapahtumakuukausi, jolloin eri tapahtumissa käsitellään monipuolisesti kiertotalouden, ilmaston ja biotalouden ajankohtaisia teemoja ja aiheita erilaisista näkökulmista. Ensimmäinen tapahtuma on Hämeen ilmastovahdin julkistamistilaisuus 21.4.22. Riihimäki on mukana omalla kiertotalousviikollaan 9.–15.5.22, jolloin on tarjolla kaupunkilaisille paljon erilaisia tapahtumia ja informaatiota kiertotaloudesta.

Tapahtumat sisältävät ajankohtaista ja kiinnostavaa tietoa kierto- ja biotaloudesta erityisesti alan asiantuntijoille, tutkijoille, opiskelijoille, yrityksille ja muille liike-elämän edustajille. Kuntalaisia kiinnostavat teemat ovat myös vahvasti mukana tapahtumakuukaudessa. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tieteellistä Open Bioeconomy Week -konferenssia lukuun ottamatta.

Tutustu alta tarkemmin Hämeen KIERTO -tapahtumiin

21.4. Hämeen ilmastovahdin julkistamistilaisuus
Raatihuone, Hämeenlinna

Ilmastovahti on verkkopalvelu, johon mukana olevat organisaatiot voivat kirjata tekemiään ilmasto-, kiertotalous- ja ympäristötoimenpiteitä. Ensimmäisessä maakunnallisessa ilmastovahdissa on kaikkien 11 kunnan lisäksi mukana myös Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeen ELY-keskus, Hämeen liitto ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Lisätiedot: Hämeen ilmastovahti

28.4. FRUSH
HAMKin kampus, Forssa (+ hybridi)

Tapahtuman teemana on vastuullisuus. Puhujina, alustajina ja keskustelijoina mm. Arman Alizad, Pekka Ketola, Aura Salla ja Tessa Clarke. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätiedot: FRUSH

3.5. Open Bioeconomy Week Business Day
Raatihuone, Hämeenlinna (+ hybridi)

Tapahtumassa pienet yrittäjät kohtaavat suuret toimijat. Käsiteltävät aiheet ja teemat liikkuvat monipuolisesti ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä alkutuotannosta teollisuuteen, liikenteeseen ja asumiseen: maaseutu ja ravinto, biohiili ja materiaalien kierto, monimuotoisuus rakentamisessa sekä vaikuttavuus asumisessa.

Lisätiedot: Open Bioeconomy Week Business Day

9.–15.5. Riihimäen kiertotalousviikko

Riihimäen kiertotalousviikko kutsuu kaupunkilaiset tutustumaan kiertotalouteen eri tavoin.

Lisätiedot: Riihimäen kiertotalousviikko

18.–19.5. Open Bioeconomy Week Scientific
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Ttieteellinen konferenssi keskittyy biotalouden digitalisaatioon ja kiertotalouteen.Tapahtuma pyrkii tuomaan esille alan uusinta tutkimusta ja kehitystä sekä esittelemään erilaisia alan innovaatioita.

Lisätiedot: Open Bioeconomy Week Scientific

Kaupungin ympäristöjärjestelmätyön koordinointi, raportointi ja ympäristökoulutus, kiertotalous- ja resurssiviisaustyö, sidosryhmäyhteistyö ja ympäristöviestintä