Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Flamencokitaristi Joonas Widenius esiintyy Riihimäen musiikkiopistolla

22.9.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Musiikkiopisto

Riihimäen musiikkiopiston Pelkkänä korvana -konserttisarja käynnistyy tiistaina 27.9. Suomen tunnetuimman flamencokitaristin Joonas Wideniuksen konsertilla.

Ennen konserttia Widenius pitää musiikkiopiston eri-ikäisille soittajille kamarimusiikkisalissa työpajan, jossa oppilaat pääsevät kokeilemaan flamencokitaran tekniikoita. Työpajaan osallistuu myös oppilaita Hyvinkään musiikkiopistosta sekä Sibelius-opistosta Hämeenlinnasta. Lisäksi oppilaita saapuu Turun taideakatemialta, jonka kanssa Riihimäen musiikkiopisto on tehnyt yhteistyötä useamman vuoden ajan. Myös media on tervetullut työpajaan.

”Työpaja on herättänyt laajaa mielenkiintoa, ja siihen osallistuu kitaraharrastajia myös musiikkiopistojen ulkopuolelta”, musiikkiopiston apulaisrehtori Minna Kajander sanoo.

Joonas Widenius on kotoisin Torniosta, mutta hän on kiertänyt maailmaa kitaransa kanssa paljon. Wideniuksen oma tyyli on flamenco höystettynä monipuolisesti kussakin ympäristössä soivilla melodioilla. Verkkosivustollaan hän kertoo, että hänen musiikkinsa ottaa vaikutteita kaikkialta. Se hengittää ja elää omaa elämäänsä kitaristin kokemuksien kautta.

Widenius on esiintynyt muun muassa Pori Jazz -festivaalilla, UMO Helsinki Jazz Orchestrassa tai Oulun flamencofestivaaleilla. Hän on soittanut tai tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Perico Sambeatin, Iiro Rantalan, David Dominguezin ja Niko Kumpuvaaran kanssa.

Kitara on yksi suosituimmista soittimista musiikkiopistoissa ja Riihimäen musiikkiopistossa sitä opetetaan kahden opettajan, Marko Kampmanin ja Tuomas Logrénin, voimin. Kitaraoppilaita musiikkiopistossa on 50, ja he soittavat sekä klassista kitaraa että sähkökitaraa.

”Kitaraluokkien oppilaat täydentävät mielellään oppituntejaan mestarikursseilla ja työpajoilla, joita musiikkiopistot järjestävät yhteistyössä. He myös esiintyvät aktiivisesti kaupungin ja eri yhdistysten tilaisuuksissa”.

Pelkkänä korvana on Riihimäen musiikkiopiston opettajien ideoima ja toteuttama konserttisarja. Sen tavoitteena on tuoda ammattilaiset lähelle opistossa opiskelevia lapsia ja nuoria sekä musiikkiopiston omaa konserttiyleisöä.

Joonas Wideniuksen konserttiin Riihimäen musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa 27.9. klo 19 on vapaa pääsy. Konserttisarjan muut konsertit järjestetään kevätkaudella 2023.