Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Eteläiseen kouluun perustetaan puhallinorkesteri

25.2.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Opistot ja taidekoulu Perusopetus

Piirrsokuvassa työttö ja poika soittavat ja jammailevat.
Kuva: Pixabay

Eteläisen koulun musiikkipainotteisen kolmannen luokan oppilaat aloittavat talviloman jälkeen maanantaina 28.2. puhallinsoitinten opiskelun. Opettajat tulevat musiikkiopistolta ja orkesteri kokoontuu maanantaisin musiikkitunnin aikaan klo 13–14 omalla koululla.

Soitto aloitetaan pienryhmissä. Oppilaat saavat lainaan soittimen ja nuotit musiikkiopistolta. Osallistuminen ei maksa mitään. Muutaman soittotunnin jälkeen yhdistämme luokan soittajat ja näillä näkymin meillä on jo ensimmäiset orkesteriesitykset valmiina kevään lopulla.

Orkesteritoiminta jatkuu neljännellä luokalla, ja ensi vuonna tähän aikaan alkaa jälleen uusi orkesteri. Parin vuoden kuluttua jokaisella 3.–5.-luokka-asteella on orkesteri. Viidennen luokan jälkeen orkesteri päättyy. Soittajat ovat tuolloin saaneet hyvät perustaidot ja he voivat halutessaan hakeutua oppilaiksi musiikkiopistoon tai soittamaan alueen toimiviin puhallinorkestereihin.

Tulemme tutustumaan luokkaan ja kertomaan lisää soittimista. Ennen soittotuntien alkua jokaiselta oppilaalta kysytään toivesoitin, jota haluaisi keväällä opiskella. Varsinainen soitinvalinta tehdään soitintoiveiden ja opettajien näkemyksen mukaan. Orkesteri, jossa olisi vain yhden lajin soittajia, ei kuulosta hyvältä ja siksi jokaiseen soittimeen otetaan soittajia.

Rohkeasti vain kokeilemaan, vaikka soitin olisi tuntemattomampi!

Soittimet ja opettajat

  • huilu: Saara Inkinen (maks. 5 soittajaa)
  • klarinetti: Markku Hirvonen (maks. 5 soittajaa)
  • fagotti: Mika Ylä-Rakkola (maks. 3 soittajaa)
  • saksofoni: Sanni Jyllilä (maks. 2 soittajaa)
  • trumpetti: Markus Ihajoki (maks. 6 soittajaa)
  • pasuuna: Minna Kajander (maks. 5 soittajaa)