Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Eteläinen Asemakatu aukeaa liikenteelle 1. joulukuuta

30.11.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Katutyöt

Eteläisen Asemakadun putkisilta- ja kiertoliittymäurakka on edennyt siihen vaiheeseen, että Eteläinen Asemakatu saadaan avattua liikenteelle torstain 1. joulukuuta aikana. Samalla kiertotiejärjestelyt puretaan. Paikallisliikenteen linja 3 palaa normaalille reitilleen perjantaista 2. joulukuuta alkaen. Alue on edelleen työmaa-aluetta, jolla on laskettu 30 kilometrin nopeusrajoitus merkkien osoittamalla alueella.

Urakka ei ole vielä valmistunut, vaan jää talvitauolle ja jatkuu keväällä viimeistelytöillä. Keväällä tehdään muun muassa viimeiset asfalttikerrokset, liukuvalettavat reunatuet ja muut viimeistelyt.

”Viimeisen asfalttikerroksen puuttumisesta johtuen kevyen liikenteen väylien reunakivet ovat toistaiseksi valitettavan korkealla. Nousuja on pyritty loiventamaan tilapäisillä massaluiskilla ja tilanne pyritään huomioimaan myös kunnossapidossa”, vastaava rakennuttaja Anniina Aho sanoo.

Urakassa on rakennettu Eteläiselle Asemakadulle uusi putkisilta vanhojen kaksiosaisten siltarumpujen tilalle. Siltarumpujen uusiminen on osa Vantaanjoen tulvariskien hallintaa. Lisäksi urakassa on rakennettu liikennevalo-ohjatun risteyksen tilalle kiertoliittymä Eteläisen Asemakadun, Kulmalan puistokadun, Arolammintien ja Siltakadun risteykseen.