Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Esi­tel­mä: Aja­tuk­sia per­hey­ri­tys Pa­lo­hei­mon his­to­rian kään­ne­koh­dis­ta 6.4.2022

1.4.2022 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri

Mies työstää tukkia Paloheimon tehtaalla.

FT Jouni Yrjänä esitelmöi Riihimäen kaupunginmuseon Vaihtuvien näyttelyiden salissa keskiviikkona 6.4.2022 klo 17 otsikolla ”Ajatuksia perheyritys Paloheimon historian käännekohdista.”

Perheyritys Paloheimo muokkasi Riihimäen seudun kehitystä yli sadan vuoden ja neljän sukupolven ajan. Millainen oli Paloheimon valtapiiri laajimmillaan? Mitkä seikat vaikuttivat yrityksen kasvuun ja toisaalta oman teollisen toiminnan päättymiseen Riihimäen ympäristössä?

FT Jouni Yrjänä on kirjoittanut yrityshistorian ”Paloheimo. Neljän polven monialayritys” (2007). Hän on tutkinut suomalaista yrityshistoriaa ja talouselämää eri näkökulmista. Tuoreimmat teokset ovat ”Rahan perässä, vallan kintereillä. Suomalaisen talousjournalismin historia” (2018) sekä FT Jyrki Paaskosken kanssa kirjoitettu ”Rettig. Yrityshistoriaa yhdeksässä polvessa” (2021).

Esitelmän kesto on noin 60 min. Tilassa on otettu huomioon turvavälit ja osallistujamäärä on rajattu 35 henkilöön. Tilaisuuteen voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla.