Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Duudsonit esiintyivät Harjunrinteen koulussa

15.12.2021 Tiedotteet Opi ja kasvata Perusopetus

Duudsoneista tutut Jarppi ja HP vierailivat tänään 15. joulukuuta Harjunrinteen koululla vastustamassa koulukiusaamista ja kertomassa ystävyydestään. Esitystä pääsivät kuulemaan koulun kaikki oppilaat.

Jarppi ja HP kertoivat Duudsonien tarinan lapsuudesta aikuisuuteen ja vhs-videoiden tekemisestä kansainväliseen menestykseen. Jarpin ja HP:n puheessa korostui pyrkimys kohti omia unelmia, rohkeus ja uskallus sekä halu tehdä toiselle hyvää – tärkeimpänä sanomana oli kuitenkin se, että kiusaaminen on väärin.

”Vastustamme yhdessä kiusaamista, sillä kiusaaminen on asia, joka olisi voinut tuhota myös Duudsonit. Muista, että sinun sanasi ja tekosi voivat jättää pysyviä ruttuja ja haavoja toiseen ihmiseen”, Jarppi ja HP muistuttivat.

Harjunrinteen koululaiset saivat koululuokittain allekirjoitettavakseen myös HP:n ja Jarpin kirjallisen sopimuksen, jossa koululuokka sitoutuu siihen, ettei kiusaa.

Duudsonien vierailu liittyy siihen, että Harjunrinteen koulussa on perehdytty kuluneen syyslukukauden aikana tunne- ja vuorovaikutustaitoihin.

”Systemaattisessa tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelussa on pointtina kiusaamisen estäminen. Jos tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat kunnossa, ei ole kiusaamista”, erityisopettaja Veera Kannosto kertoo.

Tunne- ja vuorovaikutustaitoja on harjoiteltu kaikissa Riihimäen kouluissa osana Oikeus oppia -hanketta, jonka tavoitteena on muun muassa turvata tasa-arvoista oppimista ja pysäyttää eriarvoistumista.

Harjurinteen koulussa on tunne- ja vuorovaikutustaitoihin on perehdytty esimerkiksi koulun pienluokkien oppitunneilla ja koulussa toteutettiin myös teemaviikko, jonka aikana koko koulun oppilaat syventyivät aihepiiriin.

Teemaviikon aikana koulussa järjestettiin lisäksi valokuvataiteilija Johanna Kareen Minuunkin sattui -valokuvanäyttely, jonka kuvissa ja tarinoissa julkisuuden henkilöt kertovat koulukiusaamisesta. Näyttely muodostaa vetoomuksen koulukiusaamista vastaan ja se on kiertänyt useissa Suomen kouluissa.

Jarppi ja HP muistuttivat koululaisia myös siitä, että kaikkien kanssa on tultava toimeen, vaikka kaikista ei tarvitse pitää.
Harjunrinteen koulu