Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Boxit-katutaideprojektissa maalataan jakokaappeja luvan kanssa

6.4.2021 Tiedotteet

Boxit-katutaideprojektissa kaupunkilaiset pääsevät taiteilemaan jakokaappeja Riihimäen kaupunkimaisemaan. Jakokaapeilla tarkoitetaan sähkö- ja telejärjestelmiin liittyviä pienikokoisia metallikaappeja puistoissa ja katujen varsilla. Projektin tavoitteena on osallistaa eri-ikäisiä kaupunkilaisia katukuvan värittämiseen ja tuoda esille katutaiteen monimuotoisuutta. Projektin toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Riihimäen kaupungin kulttuuripalvelut, Canstore ja Caruna.

“Yhteinen tekeminen ja osallistuminen on paras toimintatapa, kun haluamme vaikuttaa omaan asuinympäristöömme. Odotamme innolla Boxit-projektin käynnistymistä ja kaupunkilaisten maalausideoita” projektin käytännön toteutuksesta vastaava Tomi Hänninen Canstoresta toteaa.

Katutaideprojekti käynnistyy teoshaulla 6.4.–30.4. Osallistuminen hakuvaiheeseen on avointa kaikille. Mukaan pääsee lähettämällä maalausluonnoksen Boxit-raadille. Maalausaiheen ja -tekniikan saa valita vapaasti. Hyvä idea on tärkein.

”On hienoa, että projektiin voi hakea kuka tahansa, ja tämä moninaisuus tulee varmasti näkymään positiivisesti katukuvassa!” Boxit-katutaideprojektissa maalataan jakokaappeja luvan kanssa Hänninen iloitsee.

Raati valitsee ehdotuksista mielenkiintoisimmat ja etsii niille parhaat sijoituspaikat. Valittujen teosten toteutukseen saa hakea sopivat maalaustarvikkeet Canstoresta. Tarvikkeiden lisäksi maalaustyöstä maksetaan myös 100 euron palkkio per kaappi. Maalauksia päästään toteuttamaan 15.5. alkaen. Tavoitteena on, että kaikki teokset on saatu maalattua ja jälkikäsiteltyä kesäkuun loppuun mennessä.

Boxit-katutaideprojektin käyttöön on saatu kaikkiaan 35 jakokaappia, joista osa on kaupungin ja osa Carunan. Kaapit sijaitsevat kantakaupungin alueella näkyvillä paikoilla.

“Emme yleensä kieltäydy jakokaappien siistimiskyselyistä, vaan annamme niille oikein mielellämme luvan. Kun suunnitelma on näinkin hieno kuin Riihimäellä, olemme vain ja ainoastaan iloisia! Jakokaapeista tulee siistejä ja ne saavat upean kuoren päälleen riihimäkeläisten ihasteltavaksi”, Carunan avainasiakaspäällikkö Markus Talka kertoo.

Kun jakokaappien teokset on maalattu, ne merkitään reitiksi sähköiseen Boxit-galleriakarttaan. Galleriasta löytyvät jatkossa teosten nimet ja tekijätiedot. Loppukesällä pääsee siis kiertämään reittiä ja tutkimaan maalauksia iltalenkillä.

Kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa ollaan tyytyväisiä hyvin sujuvaan yhteistyöhön kaupunkitekniikan ja yritysten kanssa.

”Tänä vuonna Riihimäellä valmistellaan kolmea uutta osallistavaa katutaidekohdetta. Jakokaappien maalaus on niistä laajin ja toimii mallina vastaaville tempauksille jatkossakin” vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén kertoo.

Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Tomi Hänninen, Canstore, 044 244 4965, boxit.riihimaki@canstore.fi

Anna Vesén, vastaava kulttuurituottaja, Riihimäen kaupunki, 040 3304701, anna.vesen@riihimaki.fi