Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Aurinkokunnan kauneimmasta tontista kova kilpailu

29.9.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Asuminen Tontti

Ilmakuva Kokinmäki kahdeksan tontista.
Kuva: Riihimäen kaupunki

Riihimäen kaupunki huutokauppasi ainutlaatuisen omakotitalotontin aivan kaupungin keskustassa osoitteessa Kokinmäki 8. Huutokauppa päättyi 24. syyskuuta, ja tontin hinnaksi muodostui lopulta 96 047 euroa.

”Hinta on kaikkien aikojen korkein kaupungin myymistä omakotitonteista”, maankäyttöinsinööri Werner Franzén sanoo.

Tontti herätti laajaa kiinnostusta, ja ilmoitusta katsottiin lähes 6000 kertaa. Tarjoajia oli lopulta 10 ja heistä loppumetreillä oli mukana viisi. Kaikkiaan tarjouksia jätettiin 57 kappaletta. Kaikki huutajat olivat paikallisia, ja korkeimman tarjouksen teki lähialueen yritys. Huutokauppa oli avoin kaikille kiinnostuneille.

”Tältä alueelta tulee tontteja luovutettavaksi erittäin harvoin, ja tontti oli ainutlaatuisuutensa vuoksi sopiva huutokauppaan. Osasimme siis odottaa kiinnostusta tonttia kohtaan, mutta olihan tämä aika huima lopputulos”.

Myyty tontti on kooltaan 746 neliömetriä ja sille voi rakentaa joko omakoti- tai paritalon. Kokonaisrakennusoikeutta tontilla on 220 kerrosneliötä.

Riihimäen kaupunki on vuoden 2022 aikana myynyt yhteensä yhdeksän tonttia huutokaupalla ja pari huutokauppaa on tekeillä. Huutokauppa on ollut toimiva tapa saada pitkään rakentumatta olleet tontit rakentumaan ja hyvä markkinointikanava tonteille, joilla on kysyntää.

”Ensi vuonna mietitään seuraavia huutokauppakohteita. Mahdolliset myyntikohteet ovat erityisesti sellaisia, jotka eivät nykytilanteessa lähtisi rakentumaan ilman huutokauppaa”.

Tällä hetkellä kaupunki myy huutokaupalla kahta omakotitalotonttia Metsäkorvessa.