Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Attendo irtisanoo vanhuspalveluiden sopimuksia myös Riihimäellä

4.10.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin

Attendo on ehdollisesti irtisanonut sopimukset vanhusten pitkäaikaisesta tehostetusta palveluasumisesta ja lyhytaikaisesta kuntouttavasta palveluasumisesta Riihimäellä. Irtisanomisen ehdollisuus tarkoittaa, että Attendolla on mahdollisuus perua irtisanominen. Irtisanomisen taustalla on lakisääteinen hoitajamitoituksen nousu ja siitä johtuva kustannusten nousu. Attendo myös lopettaa palvelusetelituottajana toimimisen Kanta-Hämeessä vuoden lopussa.

Irtisanominen koskee Riihimäellä kolmea yksikköä. Henkilöt, joita asia koskee, ovat saaneet Attendolta kirjeen. Irtisanotut sopimukset ovat voimassa 31.3.2023 asti.

”Asiakkaiden tarvitsemat palvelut turvataan, joten heidän tai omaisten ei tarvitse olla asiasta huolissaan. Palvelut ja maksut säilyvät ennallaan eikä asukkaita olla siirtämässä muualle. Asukkaat ja heidän omaisensa voivat olla rauhallisin mielin, eikä omaisten tarvitse olla yhteydessä asiakasohjaukseen”, sosiaali- ja terveysjohtaja Jouni Sakomaa sanoo.

Taustalla ovat Riihimäen kaupungin ja yksityisen palveluntuottajan väliset sopimusneuvottelut, joilla ei ole vaikutusta asiakkaiden asumiseen tai palveluihin. Vuoden 2023 alusta Riihimäen kaupungin sijasta neuvotteluja jatkaa hyvinvointialue.