Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Atsaleoiden kukinta Vahteristossa on alkamassa

4.6.2021 Tiedotteet

Puistoatsaleoiden kukinta Vahteriston Uhkolansuolla on alkamassa ja kukintakausi kestää noin kolme viikkoa. Uhkolansuolla kasvaa noin 200 puistoatsaleaa.

Atsaleoita on syytä käydä ihailemassa varoen, jotta istutukset eivät vaurioidu. Kasvien oksia ei saa taittaa ja kävijöiltä toivotaan arkaa suoluontoa kunnioittavaa käytöstä. Atsaleoiden juuret sijaitsevat lähellä maanpintaa, minkä vuoksi pensaiden lähellä kävelemistä on hyvä välttää.

”Kaunista kukintaa saa käydä ihailemassa, kunhan tekee sen varoen”, vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman sanoo.

Alue on Helsingin yliopiston koekenttä, joka perustettiin vuonna 2011. Istutusten tavoitteena on löytää Suomessa menestyviä atsalealajikkeita. Helsingin yliopisto havainnoi ja tutkii alueella edelleen atsaleoiden menestymistä.

Kun alkava kukintakausi on ohi, Atsaleapuistossa aloitetaan kunnostustyöt. Alueelle tehdään muun muassa pitkospuureitit ja katselutasanne.

Lisäksi puistoon laitetaan penkkejä ja infotauluja. Kunnostuksen kokonaiskustannus on noin 50 000 euroa, johon on myönnetty 25 000 euroa lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen tarkoitettua valtionapua.

Atsaleoiden luokse pääsee Uhkolan ulkoilualueen pysäköintipaikalta kulkemalla ulkoilureittiä pitkin noin 300 metrin matkan. Atsaleoiden sijainti kartalla.

Lisätiedot: Päivi Sundman, vs. kaupunginpuutarhuri, puh: 040 485 9622