Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Asumisyksiköissä voi jälleen vierailla

29.4.2021 Tiedotteet

Koronatartuntojen määrän laskiessa Riihimäen kaupungin sosiaalipalvelut lieventävät rajoituksiaan. Ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä vierailuja ei enää rajoiteta, mutta vierailijat saavat ohjeet turvalliseen vierailuun etukäteen tai viimeistään saapuessaan.

Myös toimintakeskus Rivakka palaa normaaliin toimintaan 3.5. alkaen, mutta Rivakan myymälä pysyy vielä toistaiseksi suljettuna. Kuntouttava työtoiminta on jo palannut normaaleihin käytäntöihin. Päivätoiminnan ryhmäkokoja suurennetaan vähitellen.

Asumisyksiköiden vierailukäytännöt

THL on 22.4.2021 päivittänyt ohjeitaan sosiaalihuollon ympärivuorokautisten yksiköiden vierailuista. Vierailuja ei rajoiteta, mutta vierailijoiden tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana. Tapaamisten edellytyksenä on, että asukas ja vierailijat ovat terveitä (ei saa olla mitään infektioiden oireita), eivätkä he saa olla omaehtoisessa tai asetetussa karanteenissa. Vierailla ei myöskään voi, jos on itse sairastanut koronan alle 4 viikkoa aiemmin.
  • Vierailijalle annetaan ohjeet turvalliseen vierailuun, kun hän saapuu toimintayksikköön tai esimerkiksi puhelimitse ennen kuin hän tulee asukkaan luo.
  • Vierailija huolehtii käsihygieniasta ja käyttää tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä.
  • Henkilökunta opastaa ja auttaa vierailijaa käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen.
  • Vierailija pitää yli 2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan aina kun se on mahdollista.
  • Vierailut pyritään järjestämään niin, että vierailijan ei tarvitse turhaan liikuskella yhteisissä tiloissa
  • Jos asukas, jota tullaan tapaamaan, asuu kahden hengen huoneessa, tapaaminen järjestetään yksikön muissa tiloissa.
  • Henkilökunta ohjeistaa vierailijaa soittamaan tarvittaessa apua puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.

Kaikissa toiminnoissa noudatetaan edelleen käsihygieniasta annettuja ohjeita, ja suu-nenäsuojusten käyttöä jatketaan.  Turvavälejä pidetään aina, kun se on mahdollista.

Erityisen tärkeää on, että toimintaan ei osallistuta eikä vierailuille tulla, mikäli on minkäänlaisia oireita. Yksiköiden henkilökunta vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin.