Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Anonyymiä rekrytointia käytetään Riihimäellä jatkossakin

17.11.2022 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Rekrytointi Päätöksenteko

Kaksi henkilöä kävelemässä ilmapallokimppujen kanssa. Kasvot ilmapallojen peitossa. Takana seinä jossa Riihimäen kaupungin logo.
Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupunki ottaa anonyymin rekrytoinnin pysyvästi käyttöön kokeilujakson jälkeen. Päätös asiasta tehtiin Riihimäen kaupungin yhteistoimintaelimessä eli kehittämistoimikunnassa lokakuun lopulla.

”Sekä työnantajan että henkilöstön edustajien mielestä voimme tuoda myös anonyymilla rekrytoinnilla esille arvojamme. Riihimäen kaupunki on reilu sekä tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä arvostava työnantaja. Anonyymin rekrytoinnin pilottijakson aikana saadut kokemukset ovat positiivisia”, henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Ojanen kertoo.

Anonyymissa rekrytoinnissa työnhakijoita arvioidaan vain osaamisen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Työhakemuksessa piilotetaan hakijavertailun ajaksi työnhakijan nimi, ikä, sukupuoli, syntymäpaikka, siviilisääty, äidinkieli ja muut työhön liittymättömät tiedot.

Riihimäen kaupunki on kokeillut anonyymia rekrytointia vuoden 2021 keväästä alkaen ja sitä on kokeiltu kaupungin kaikilla toimialueilla.

Anonyymi rekrytointi edistää työnhakijoiden tasa-arvoa ja osaamisen sekä pätevyyden yhdenvertaista arviointia. Sen avulla vähennetään esimerkiksi mahdollista ikään tai sukupuoleen liittyvää syrjintää työnhaussa.

”Kirjastopalveluiden vastuualue käytti anonyymiä rekrytointia hanketyöntekijän valinnassa viime joulukuussa, ja nimettömyys, sukupuolettomuus, iättömyys ei millään tavalla haitannut rekrytoinnin toteuttamista, sillä parhaat hakemukset nousivat esille joka tapauksessa. Anonyymi rekrytointi mahdollisti hyvin hakijoiden puolueettoman vertailun ja myös hakijoilta tuli positiivista palautetta siitä”, Riihimäen kirjastonjohtaja Niina Honko sanoo.

Riihimäen kaupungin avoimet työpaikat löytyvät Kuntarekrystä, joka on kunta-alalle kehitetty rekrytoinnin kokonaispalvelu. Kuntarekryssä anonyymi rekrytointi pystytään toteuttamaan työhakemuksissa helposti ja työnhakijan anonymiteetti säilyy siihen asti, kunnes rekrytoija kytkee hakemuksesta anonymiteetin pois päältä. Työnhakija täyttää anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksen normaalisti, mutta hänen on hyvä välttää esimerkiksi nimensä tai sukupuolensa kertomista hakemuksen lisätietokohdissa.