Koristekuva, jossa näkyy osa Ratamo-kirjastojen kirjastokortista

Ratamo-kirjastot

Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Riihimäki muodostavat kirjastokimpan, jolla on yhteinen aineisto- ja asiakastietokanta sekä samat käyttösäännöt.

Hausjärven kirjasto
Hyvinkään kirjasto
Nurmijärven kirjasto

Kirjastokortti, käyttäjätunnus, tunnusluku

Kaikissa Ratamo-kirjastoissa käy sama kirjastokortti. Aineistoa voi varata ja uusia Ratamo-verkkokirjastossa käyttäjätunnuksen ja kirjastosta henkilökohtaisesti saatavan pin-koodin avulla. Asiakastunnuksesi on kirjastokortin numero ja pin-koodisi on tietoihisi syötetty nelinumeroinen tunnusluku.

Saapumisilmoitukset varatusta aineistosta on mahdollista saada sähköpostina, tekstiviestinä tai postitse. Lähestyvästä  eräpäivästä on mahdollista saada tieto sähköpostiin. Asiakas on vastuussa puhelinnumeroiden ja sähköpostiosoitteiden oikeellisuudesta sekä lainoistaan, vaikka kirjastoista lähetetyt varoitukset lähestyvästä eräpäivästä eivät pääsisi perille matkapuhelimeen tai sähköpostiin.

Kannattaa myös huomioida, että jotkut sähköpostit eivät vastaanota kirjaston lähettämiä massaviestejä, vaan tulkitsevat ne roskapostiksi.

Ratamo-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Ratamo-kirjastoon maksutta.

Rekisteriseloste

Ratamo-kirjastot keräävät lainaustietojen rekisteröintiä varten tiedot asiakkaista tietokantaan. Jokaisella on tietosuojalain mukainen oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakasrekisteristä.

Ratamo-kirjastojen asiakasrekisterin tietosuojaseloste.

Ratamo-lainat

Ratamo-kirjastot välittävät lainoja toistensa kokoelmista. Paikalla olevasta aineistosta asiakas voi myös itse tehdä varauksia ja valita haluamansa noutopaikan. Aineisto kuljetetaan haluttuun kirjastoon. Ratamo-laina maksaa 2 €. Varatun aineiston saapuminen omaan kirjastoon kestää kuljetusreitistä riippuen pääsääntöisesti 1-2 päivää.

Yhteistyö Lopen kirjaston ja Kirkes-kirjastojen kanssa

Ratamo-kirjastot toimivat yhteistyössä  Lopen kirjaston sekä Kirkes-kirjastojen (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) kanssa.  Näistä kirjastoista on mahdollisuus saada aineistoa Ratamo-lainaksi haluttuun kirjastoon. Ratamo-lainojen hinta on 2 €.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 33 Ei 27 Kyllä 33 Ei 27