Yleinen

Yläkoululaisten robottidelegaatio sai 6000 euroa matkakassaan

Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Esa Santakallio ja paikallisten yläkoululaisten muodostama ”robottidelegaatio” pokkasi 5.6.2018 ravintola Palacessa Helsingissä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön ja Tekniikan edistämissäätiön Tulevaisuuden tiennäyttäjät-juhlassa 6000 euron apurahan oppilaiden robotiikan USA:n MM-kilpailumatkaa varten. Juhlatilaisuudessa säätiön hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen kertoi, että tämä oli ensimmäinen kerta säätiön historiassa kun kaupungin sivistysjohtaja hakee ja saa säätiöltä avustusta. Matka-avustus myönnettiin kategoriassa muut hakemukset.

Riksulaiset pitivät illan verkostoitumistilaisuuden ajan juhlaväelle robotiikan työpajaa ja esittelypistettä. Osallistujat näkivät livenä MM-kilpailuihin osallistuneiden joukkueiden, The Three Musketeersin ja Team Orangen, robotit sekä 9. luokan oppilaiden suunnitteleman ja rakentaman värien eroittelukoneen. Lisäksi oppilaat opastivat halukkaita kutsuvieraita RobotC – ohjelmoinnin saloihin.

Tilaisuuteen osallistuivat Harjunrinteen koulusta luokanopettaja Reetta Viitanen ja MM-kilpailuissa Think Awardilla palkittu The Three Musketeers joukkue; kutosluokkalaiset Matilda Ahola, Oona Lehtinen, Aada-Sofia Särkkä sekä MM-kilpailuissa vain neljän pisteen päähän finaaleista jäänyt Team Orange joukkue;  Aapo Hakuni, Lauri Helander ja Eero Isotalo.

Riihimäkeläistä MM-kisaedustusta arvokkaassa juhlassa täydensivät myös Roboedu Ry:n puheenjohtaja Timo Tiusanen ja juuri peruskoulunsa päättäneet Jeremiah Allred ja Eemil Lähteenmäki. He ovat kaksi kertaa osallistuneet robotiikan MM-kilpailuihin ja edustaneet Suomea Abu Dhabissa World Skill’s Junior Mobile Robotics – kilpailussa. Nuoret herrat ovat myös voittaneet muita kansallisia robotiikkakilpailuja.

Illan anti oli siis makoisa ja robottien tarina jatkuu vahvana!

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.