Koulut Nuoriso perusopetus Päivähoito ja koulutus Sivistyspalvelut Varhaiskasvatus Viestintä Yleinen

Yhdysvaltalaisdelegaatio vieraili Riihimäellä – robotiikkaopetus niittää mainetta maailmalla

Riihimäen robotiikkaopetus on herättänyt laajaa kiinnostusta Suomessa ja maailmalla. Viimeisen kahden vuoden aikana kaupungin robotiikkaopetukseen on käynyt tutustumassa reilusti yli sata ihmistä.

”Riihimäen robotiikkaopetuksen käytännön toteutus herättää mielenkiintoa. Oppilaamme ovat esitelleet innostuneina rakentamiaan robotteja ja niiden toimintaperiaatteita niin entiselle Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajalle Matti Apuselle kuin Suomen ja Viron opetusministereillekin”, Riihimäen sivistysjohtaja Esa Santakallio kertoo.

Maanantaina Riihimäellä vieraili viisitoista opetusalan viranhaltijaa, rehtoria ja opettajaa Yhdysvalloista. Washingtonista, Bostonista ja Chigacosta saapuneet vieraat tutustuivat Riihimäellä muun muassa robotiikkaopetuksen opetussuunnitelmaan, pedagogisiin ratkaisuihin ja Harjunrinteen koulun opetustiloihin.

”Hyvä kello kuuluu kauas. Tänään Harjunrinteen koululla käynyt viidentoista hengen delegaatio on tästä erinomainen esimerkki. Kollegat ovat erityisen kiinnostuneita riihimäkeläisestä robotiikan opetuksen järjestämistavasta sekä oppimisessa noudatettavista pedagogisista ratkaisuista. Näyttää siltä, että riihimäkeläisille robotiikan MM-kilpailuihin osallistuville joukkueille on lisäksi tarjoutumassa oiva mahdollisuus syvempään yhteistyöhön yhdysvaltalaisten koulujen kanssa. Ainakin yksi koulu suunnittelee opintomatkaa Suomeen ja Riihimäelle ensi lukuvuoden aikana”, Santakallio kertoo.

Riihimäellä voi syksystä 2019 alkaen opiskella robotiikkaa kaikilla kouluasteilla esiopetuksesta lukion loppuun saakka. Robotiikan varhaiskasvatussuunnitelma on parhaillaan lausuntokierroksella ja se on tarkoitus hyväksyä lautakunnassa kesäkuussa. Lisäksi Riihimäen lukio on hakenut lupaa robotiikan erityistehtävää varten. Kaupungissa on järjestetty myös lukuisia robotiikkakisoja. Viimeksi tammikuussa 2019 Urheilutalolla kisattiin robotiikan SM- ja EM-mitaleista.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.