Katu- ja puistoyksikkö Tekniset palvelut

Yhdessä suunnitellut senioripenkit ilmestyivät katukuvaan ja karttoihin

Keväällä Kulmakunta-toiminnan seniorit ja kaupunkitekniikan tiimi suunnittelivat hyvässä yhteistyössä kiinteiden senioripenkkien sijoittelusta keskustan ja Uramon alueelle. Penkit asennettiin syyskuussa ja nyt niiden sijainnit löytyvät myös paperikartoista, jotka ovat jaossa Uimalalla, Virsussa, Kulmakunta-toiminnassa, Kotokartanosäätiöllä sekä Inkilänhovissa.

Penkkien suunnittelu aloitettiin toukokuussa, jolloin Riihimäen kaupunkitekniikan tiimi kävi kartoittamassa seniorikaupunkilaisten toiveita ja tarpeita Kulmakunta-toiminnan Sipusaaren Lounastreffeillä ja Atomin Älyryhmässä. ”Suunnitelmien valmistuttua penkkien paikat käytiin katsomassa paikan päällä asiakkaiden kanssa, jolloin viimeisetkin yksityiskohdat saatiin huomioitua”, kertoo kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Hankitut penkit ovat tarkoitettu erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. Penkkien istuinkorkeus on normaalia puistonpenkkiä korkeampi ja käsinojat ovat tukevat, jolloin istuutuminen ja penkiltä ylös nousu sujuisivat helpommin. Kestävien teräspenkkien päädyt on maalattu Riihimäen logosta tutulla oranssilla, jotta ne myös erottuisivat hyvin ympäristöstään. Myös penkkikarttoja tehtäessä on otettu kohderyhmät huomioon. Kartat olivat senioreilla kommentoitavana ja luettavuutta parannettiin kuvioitä suurentamalla ja  tunnettuja maamerkkejä merkitsemällä.

Riihimäen kaupungin sosiaalipalveluiden ja kaupunkitekniikan yhteistyön yhtenä tavoitteena oli mahdollistaa ikäihmisten itsenäistä ulkoilua ja asiointia tarjoamalla levähdyspaikkoja kulkureiteille. ”Senioripenkit on otettu innostuneesti vastaan ja senioreilta saatu palaute on ollut erittäin positiivista” iloitsee Kulmakunta-toiminnan ohjaaja Tiina Leiskamo.

 

Lisätietoja:

Päivi Sundman vs. kaupunginpuutarhuri

paivi.sundman@riihimaki.fi, 019 758 4924

 

Senioripenkit_A3

Kartta on tulostettavissa myös tästä.

 

Kulttuuriklubin ja Älyryhmän senioreita testaamassa uutta senioripenkkiä Kulmakunta-toiminnan ohjaaja  Tiina Leiskamon kanssa Riihikivenpuiston kupeessa.

Kuvaaja: Kati Saari

Karttakuva

Senioripenkit_A3

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.