Koulut Nuoriso Yleinen

Vt. kaupunginjohtaja ja sivistysjohtaja vetoavat nuoriin riihimäkeläisiin

Riihimäellä on viimeisen viikon aikana todettu kouluissa kolme koronatartuntaa erillisisissä tartuntaketjuissa. Tartuntoja on ollut Harjunrinteen ja Karan kouluissa, joista jälkimmäinen on siirtynyt etäopetukseen maanantaihin 9. marraskuuta saakka.

Vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö ja sivistysjohtaja Jarkko Niiranen vetoavat huoltajiin ja kouluikäisiin nuoriin, että he suhtautuisivat tilanteeseen vakavasti, jotta koronaviruksen leviäminen edelleen saadaan estettyä.

”Riihimäellä on syysloman jälkeen ilmennyt useita koronatartuntoja nuorten keskuudessa. Toivomme, että erityisesti nuoret välttäisivät nyt kaikenlaisia kokoontumisia ja ryhmätoimintaa iltaisin ja viikonloppuisin. Pidetään sosiaaliset kontaktit minimissä isänpäivän yli, eli 9. marraskuuta saakka, niin voimme hyvinkin saada viruksen pysäytettyä ja alkaa taas tavata ystäviämme vapaammin”, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.

Herpiö ja Niiranen muistuttavat nuoria myös voimassa olevasta maskisuosituksesta. Kaupungin nuorisotiloissa maskin pitäminen on edellytys tilojen käyttämiselle, ja muutenkin erityisesti nuorille suositellaan nyt maskin käyttöä aina, kun turvavälit eivät toteudu.

”Haluamme myös korostaa sitä, että pienistäkin oireista tulee mennä koronatestiin ja jäädä kotiin esimerkiksi harrastuksista. Tämä on erityisen tärkeää nuorten kohdalla, sillä heillä tartunta on usein hyvin lievä”, sivistysjohtaja Jarkko Niiranen sanoo.

Riihimäen kaupunki on koonnut verkkosivuilleen koronapandemiaan liittyvät ohjeistukset, käytänteet ja tiedotteet. Kaupunki seuraa tarkkaan valtakunnallista ja maakunnallista koronavirustilannetta ja päivittää toimintaohjeitaan aktiivisesti, jotta kaupungin palveluissa ja työtehtävissä voitaisiin ehkäistä koronan leviämistä. Kaupunki tekee säännöllistä yhteistyötä alueen terveysviranomaisten kanssa.

Lisätietoja:

Jarkko Niiranen
sivistysjohtaja
050 526 3175
Eteläinen Asemakatu 4

Mika Herpiö
elinvoimajohtaja
040 500 3345OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 1 Kyllä 2 Ei 1

Kommentit on suljettu.