Siisti Riksu Ympäristö ja luonto

Vihreä koiratarra kertoo jäteastian käyttöluvasta

Riihimäen kaupunki on painattanut kuntalaisten käyttöön koirankakkaroskis-tarroja. Omakotitalon jäteastiaan liimattu tarra on merkki koiranulkoiluttajalle, että roskikseen saa pudottaa koiranjätöksiä siististi pussitettuna. Taloyhtiön roskikseen tarran liimaaminen vaatii taloyhtiön hallituksen luvan.

Järjestyslain mukaan koiranulkoiluttajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella. Tällaisia alueita ovat tiet, kadut ja kevyenliikenteen väylät, edellä mainittujen hoidetut reuna-alueet sekä myös hoidetut puistoalueet.

Painattamalla tarroja kaupunki haluaa olla tukemassa hyvää ideaa, jolla voidaan parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä. Muistathan myös, että Riihimäellä solmittuja koiranjätöspusseja saa laittaa jokaiseen kaupungin kadunvarsi- ja puistoroskikseen.

 

Tule hakemaan maksuton tarrasi seuraavista paikoista:

Tietotupa: Eteläinen Asemakatu 2

Kirjasto: Kauppakatu 16

Kierrätyskeskus: Sakonkatu 4 A

Ympäristönsuojeluyksikkö: Eteläinen Asemakatu 4, 3 krs.

Tarralla merkityn roskiksen voi käydä rekisteröimässä osoitteessa www.koirankakkaroskis.fi. Tällöin roskiksen sijainti näkyy myös internetissä näkyvällä kartalla.

 

Koiran lenkittäjät voivat myös napata koirankakkapusseja mukaansa TiksPacin telineistä, joita on 15 eri puolilla Riihimäkeä. Katso telineiden sijainnit kartalla.

 


,
Päivitetty: ,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0

Kommentit on suljettu.