Kaupunkitekniikka Siisti Riksu Tekniset palvelut Ympäristö ja luonto

Vieraslajikysely avattu

TIEDOTE 29.6.2018

Löytyykö lähialueiltasi jättiputkea, jättipalsamia, espanjansiruetanaa tai muita vieraslajeja? Riihimäen kaupunki kartoittaa vieraslajien levinneisyyttä ja eri lajien yleisyyttä taustaksi vieraslajien torjuntatyölle.

Ilmoita vieraslajihavaintosi!

Kaupunkilaiset voivat ilmoittaa paikkatietopohjaisen kyselyn avulla vieraslajihavainnoistaan kaupungille. Linkki kyselyyn: https://app.maptionnaire.com/fi/4615/

Viimevuotiseen kyselyyn havaintoja tuli yli 200 kappaletta, joista suurin osa (115) oli espanjansiruetanahavaintoja. Jättipalsamia oli 33 ja jättiputkea 11. Puisto-osasto on torjunut ja pitänyt kirjaa jättiputkista jo 1990-luvulta lähtien ja siementen pitkän itävyyden vuoksi seurantaa on myös vanhoilla esiintymäpaikoilla, joissa ei jättiputkea enää ole tavattu. Ensimmäisiä espanjansiruhavaintoja tehtiin jo vuonna 1998. Puisto-osasto on tuonut jo useiden vuosien ajan osaston työntekijöiden ja asukashavaintojen perusteella valittuihin paikkoihin vain etanoille tarkoitettuja 240-litraisia roskiksia. Etanaroskikset on sijoiteltu paikkoihin, joita viimevuotiset kyselyn havainnotkin tukevat. Keväällä kerätty etana on satoja etanoita vähemmän syksyllä. Valtavan paljon kiitoksia kaikille ahkerille kuntalaisille tästä arvokkaasta vieraslajien torjuntatyöstä!  Viime kesänä aloittanut jättipalsamin torjuntaryhmä on käynyt läpi kyselyn perusteella paljastuneita jättipalsamikohteita ja kohteiden torjuntatyöt ovat jatkuneet myös tänä vuonna. Vastauksilla on siis merkitystä ja yhteistyöllä saamme tulosta! Riihimäki on mukana myös heinäkuussa alkavassa Finvasive LIFE-vieraslajihankkeessa.

Lisätietoja vieraslajeista: http://www.riihimaki.fi/palvelut/ymparisto/luonnonsuojelu/vieraslajit/

Jättipalsami


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.