Sosiaalipalvelut

#Vie vanhus ulos – kampanja onnistui loistavasti Riihimäellä

Valtakunnallista Vie vanhus ulos – kampanjaa vietettiin 11.9. – 11.10.2018. Siinä tarkoitus oli ja on edistää ikäihmisten säännöllistä ja turvallista ulkoilua.

Riihimäen kaupunki osallistui myös kampanjaan ja menestyi siinä valtakunnan tasolla erinomaisesti. Kampanjassa oli mahdollista perustaa ulkoilutili, jonne osallistujat pystyivät kirjaamaan ulkoiluja ilmoitetun tahon yhteisötilille. Kuntatasolla Riihimäki sijoittui koko Suomen tasolla kahdeksanneksi ja Rautatienpuiston päivätoiminta sijoittui ahkerimpien ulkoilevien palvelutalojen listauksessa sijalle viisi.

– Ulkoilu on tärkeä osa toimintaa ja sille annetaan päivittäin aikaa. Myös ulkoilun tarve ikäihmisillä on todella suuri. Yksin ulkoilun esteet voi olla erilaiset pelot kaatumisesta tai yksinäisyys. Myös yksin ulos lähteminen tuntuu välillä vanhuksesta ylitsepääsemättömän vaikealta, kertoo hoitaja Sonja Pääkkö Rautatienpuiston päivätoiminnasta.

Kampanjassa haluttiin korostaa, että iäkkään ihmisen lähiympäristö on loistava ulkoilupaikka ja ulkoiluttajan kanssa yhdessä voi tehdä korttelikierroksen, puistolenkin, kauppakierroksen tai kulttuurikävelyn. Kampanjassa innostettiin myös kysymään iäkkäältä heidän mielipaikoistaan ja omista toiveistaan ulkoilun suhteen. Myös kohderyhmän ulkoilun esteettömyys, turvallisuus ja levähdyspaikkojen sijainti ovat ulkoilussa ensisijaisia asioita.

– Päivätoiminnassa asiakkaat ulkoilevat toistensa seurassa ja mukana on aina kaikki päivätoiminnan kolme hoitajaa. Asiakkaiden kanssa lenkkeillään, pelaillaan ja jumpataan erilaisilla liikuntarasteilla. Nyt syksyllä on riittänyt myös haravointi- ja lakaisuhommia kaikille halukkaille, juttelutuokioita unohtamatta, Pääkkö kertoo.

– Olemme todella ylpeitä meidän kaikista asiakkaistamme ja heidän innostuksestaan ulkoiluun. Henkilökunnan motivaatio ulkoilun edistämiseksi on ollut huikeaa.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.