Jukolan päiväkoti Junailijankadun päiväkoti Piikinmäen päiväkoti Päivähoito ja koulutus Sivistyspalvelut

Varhaiskasvatus mukaan elintarvikeöljyjen kierrätykseen

Rasmix Oy ja Riihimäen kaupunki aloittavat lähiaikoina päiväkodeissa yhteistyön, jonka tarkoitus on saada kaikki kotitalouksien käytetty ja ylijäävä kasviöljypitoinen aines jatkokäyttöön. Osallistuvat tahot Riihimäellä ovat Jukolan, Junailijankadun ja Piikinmäen päiväkodit. Varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyö lisää perheille kotitalouksien tietoa kierrätyksestä ja samalla voidaan kehittää kuluttajien kanssa pitkäjänteistä kierrätystoimintaa. Tarkoituksena on rakentaa hiillineutraalia yhteiskuntaa ja edistää tulevien sukupolvien tietämystä jo lapsesta alkaen. Vastaavaa toimintatapaa ei ole tiettävissä missään käytössä joten kyseessä on ainutlaatuinen avaus kierrätystoimintaan.

”Todella hienoa, että varhaiskasvatus on mukana kestävässä kehityksessä ja kasvattaa uutta sukupolvea kierrätykseen ja vastuullisuuteen ympäristöstämme”, iloitsee Rasmix Oy:n laboratorioteknikko  Raija Alonen.

Riihimäen kaupungin varhaiskasvatukselle oli heti selvää lähteä mukaan kierrätystempaukseen.

”Monet lapset näkevät kotonaan kierrätystä, mutta mukavaa että se saadaan luonnolliseksi osaksi myös päiväkodin ja perheiden yhteistyötä”, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Marjut Helenius.

Päiväkodissa on Rasmix Oy:n keräysastia, johon kotitalouden voivat tuoda ruuanlaitossa käytetyt tai ylijääneet kasviöljyt kuten munkinpaistoöljyt tai öljypitoisten säilykkeiden liemet.

Öljyt kaadetaan päiväkodilla olevaan keräysastiaan ja öljyastia, kuten vaikka lasipurkki, lajitellaan ja toimitetaan lasinkeräykseen. Rasmix Oy noutaa öljykeräysastian ja jalostaa astian sisällön teollisuuden raaka-aineeksi kuten esimerkiksi biopolttoaineiden raaka-aineiksi.

Rasmix on riihimäkeläinen yritys, joka on keskittynyt erityisesti biohajoavien, öljypohjaisten, materiaalien kierrätykseen ja jalostukseen. Rasmix on RiiCycle yritysverkoston toimija.

Kokeilun on tarkoitus jatkua vähintään puolen vuoden ajan jonka jälkeen todennetaan saavutetut tulokset ja päätetään jatkosta.

 

Lisätietoja:

Marjut Helenius

Varhaiskasvatuspäällikkö

Riihimäen kaupunki

Sivistyksen ja osaamisen toimialue

puhelin 050 538 7701

Kierrätysohjeet kotitalouksille


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.