Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Vanhan lasitehtaan kesänäyttely on yllätyksellinen

Riihimäen vanhan lasitehtaan tämän kesän näyttely avataan perjantaina 28. kesäkuuta. Tila havainnon taustana -näyttelyssä taiteilijoiden teokset ovat esillä vanhassa tehdastilassa, joka muodostaa yhdessä taideteosten kanssa näyttelykokemuksen. Teokset ovat osa tilaa ja tila on osa teoksia.

Näyttelyn on kuratoinut kuvataiteen maisteri Simo Ripatti ja se on tuotettu Ars-Häme ry:n, Riihimäen kaupungin ja G-Capital oy:n yhteistyönä.

”Kaikki teokset nostavat esiin vanhaa lasitehdastilaa ja hyödyntävät sitä. Tehdastila itsessään herkistää aisteja, mutta samalla näyttely on mielettömän yllätyksellinen. Näyttely sopii myös lapsille ja perheille, mutta herättää varmasti keskusteluaiheita”, Ars-Häme ry:n toiminnanjohtaja Sirpa Taulu sanoo.

Tila havainnon taustana -näyttely on mittava yhteisponnistus usealta taiteilijalta. Kesänäyttelyssä on esillä seuraavien taiteilijoiden teoksia: Elina Autio, Jussi Goman, Radoslaw Gryta, Ihana Havo, Maija Helasvuo, Kaisaleena Halinen, Ahti Isomäki, Villu Jaanisoo, Kirsi Jokelainen, Johannes Kangas, Mika Karhu, Riitta Kopra, Pia Kousa, Tuija Lampinen, Olli Larjo & Lasse Wallenius, Kati Lehtonen & Mikko Myöhänen, Sampo Malin, Seppo Manninen, Juhana Moisander, Antti Oikarinen, Pilvi Ojala & Anni Paunila, Anneli Sipiläinen, Katri Stenberg, Nora Tapper ja Anssi Taulu.

Näyttelyn kuraattori Simo Ripatti ja Ars-Häme ry:n toiminnanjohtaja Sirpa Taulu.

”Kesänäyttelyyn liittyvä yhteistyö on ollut hyvää ja merkittävää. On erittäin hienoa, että ammattitaitelijat haluavat tuoda Riihimäelle näin korkeatasoista nykytaidetta”, Riihimäen vs kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Anna Vesén kiittää.

Tila havainnon taustana -näyttely on avoimena Riihimäen vanhalla lasitehtaalla, Lasitehtaanaukio 2, 29. kesäkuuta alkaen keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-18 elokuun loppuun asti. Riihimäen Taiteiden yönä (23.8) aukioloa jatketaan kello 22 asti.

Kesänäyttely on oivallinen käyntikohde paitsi riihimäkeläisille myös kauempaa tuleville. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Kesän aikana järjestetään mahdollisesti myös yleisöopastuksia.

”Tämä näyttely on virkistävän erilainen käyntikohde. Parhaimmillaan se täydentää hienosti lasimuseossa ja lasistudioissa vierailevien kokemusta”, Vesén mainitsee.

Tila havainnon taustana -näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 28. kesäkuuta kello 17-19.

Tila havainnon taustana -näyttelyn aukiolo: 29.6.-31.8.2019 ke-su kello 12-18.

Yksityiskohta taiteilijoiden Olli Larjon ja Lasse Walleniuksen teoksesta Arkisto II.
Yksityiskohta kuvanveistäjä Maija Helasvuon teoksesta.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.