Sosiaalipalvelut Vanhuspalvelut

Valtakunnallisella vanhustenviikolla varaudutaan vanhuuteen

Keskiviikkona 9.10. kello 12 – 15 vietetään perinteisiä Ikääntyvien messuja Riihimäen Urheilutalolla. Vanhustenviikon ja messujen tarkoitus on edistää vanhusten hyvinvointia, terveyttä, tiedottaa erilaisista palveluista ja kuntoutumismahdollisuuksista sekä auttaa arjen aktivoinnissa. Messut on suunnattu ikääntyville, omaisille sekä alan ammattilaisille ja ne järjestää yhteistyössä Kotokartanosäätiö ja Riihimäen kaupunki.

Messujen sisällöstä vastaavat palveluja tarjoavat yritykset, yhdistykset ja järjestöt, kansalaisopisto, vanhusneuvosto, kaupungin liikunta- ja kulttuuritoimi sekä palvelut, jotka edistävät ikäihmisten kotona asumista. Messuvieraiden määrä on viime vuosina ollut n. 700.

Messujen päätteeksi kuullaan luento ”Oikeudellinen ja taloudellinen ennakointi”, eli asiaa testamentista, edunvalvonnasta, edunvalvonta-valtuutuksesta ja hoitotahdosta. Luennolle on vapaa pääsy ja se järjestetään Pohjolanrinteen koululla toisen kerroksen juhlasalissa osoitteessa Pohjolankatu 8.

Ohjelmaa vanhustenviikolla tarjotaan runsaasti. Miltäpä kuulostaa historiakävely, kuntotanssit, muotinäytös tai sinkkukeilaus? Varmasti kiinnostaa myös teatterinätyös Mielensäpahoittajan miniä Riihimäen teatterilla sekä Riihimäen Nuorisoteatterin Eikä yksikään pelastanut. Toivottavasti ehdit myös tutustumaan Lasimuseoon sekä osallistumaan korttipajaan Taidemuseolle? Useimmat tapahtumat ovat maksuttomia ja toisista peritään erittäin hyvällä seniorialennuksella pääsylipun hinta.

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenpäivä ja -viikko ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien. Varaudu vanhuuteen -teemaa juhlistetaan koko vuoden ja yhteisöjä ja organisaatioita kannustetaan järjestämään toimintaa ikääntyneille ihmisille.

Koko viikon ohjelmatarjonta

Huom! Harmillinen virhe pääsi livahtamaan Vanhusten viikon ohjelmaan. Riihimäen teatterin Mielensäpahoittajan miniä esitetään tietenkin lauantaina 12.10. eikä perjantaina. Näytöksiä on kaksi: klo 14.00 ja klo 18.00.
Myös lipputarjouksesta on ollut epäselvyyttä, selvennetäänpä vielä, että kaksi senioria pääsee siis yhden peruslipun hinnalla (33,50e) sisään! Näin ollen myös yksintuleva seniori maksaa lipustaan vain 16,75e.
Virkeää vanhusten viikkoa kaikille!


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.