Ympäristö

Valtakunnallinen energiansäästöviikko on käynnistynyt – miten sinä aiot parantaa tapojasi?

Energiansäästöviikkoa vietetään tällä viikolla, 8.-14.10. Energiansäästöviikolla nostetaan valokeilaan meille kaikille tärkeä asia etenkin viimeaikaisten ilmastouutisten valossa: kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita ympäristövaikutuksia.

Omaa ja työpaikan kulutusta ja käyttäytymistä pohtimalla voi löytyä monta hyvää kohdetta, joissa on varaa parantaa. Energiansäästöviikko on oiva ajankohta näiden parannusten toteuttamiseen! Tässä muutama vinkki:

  • Onko työpaikallasi järjestetty sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätys? SER-jätteeseen kuuluvat esimerkiksi IT-laitteet, johdot, LED-lamput, kellot tai sähkötyökalut.
  • Muista sammuttaa valot lähtiessäsi huoneesta. Tietokoneen lisäksi myös kopiokoneen ja tulostimen virrankatkaisuominaisuus kannattaa kytkeä päälle.
  • Vältä ruokajätettä hyödyntämällä tähteet seuraavan päivän lounaana ja suunnittelemalla kauppalista etukäteen. Ota lautasellesi vain se minkä syöt. Kurkista myös Marttojen ideat tähderuokiin!
  • Järjestä kokoukset etämahdollisuudella hyödyntämällä sähköisiä yhteydenpitovälineitä. Vietä etäpäivää, jos voit. Kulje työmatkat mahdollisuuksien mukaan kestävästi kimppakyydillä, joukkoliikenteen avulla, pyörällä ja kävellen.

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.