Sosiaalipalvelut Terveyspalvelut

Valikkoryhmä haluaa helpottaa vapaaehtoiseksi hakeutumista

Riihimäen seudulle on perustettu vapaaehtoistyön valikkoryhmä, jonka keskeisenä tavoitteena on selkiyttää vapaaehtoistoiminnan kokonaisuutta ja tarjota vertaistukea vapaaehtoistyötä koordinoiville henkilöille. Ryhmä koostuu paikallisista vapaaehtoistyötä koordinoivista toimijoista ja on osa Kansalaisareenan valtakunnallista valikkoverkostoa. Verkoston toiminta keskittyy vapaaehtoistoiminnan laadun, saavutettavuuden ja näkyvyyden edistämiseen.

Konkreettisesti ryhmä järjestää esimerkiksi eri toimijoiden yhteisiä koulutuksia vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.

”Jatkossa vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat hakeutua yhteen koulutukseen, jossa saa samalla kertaa tietoa eri toimijoiden tarjoamista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista”, vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko sanoo.

Koulutus tarjoaa perustiedot vapaaehtoisena toimimisesta, ja sen kautta pääsee tutustumaan vapaaehtoistoiminnan eri muotoihin. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi valita itsellensä mieluisimman tavan toimia vapaaehtoisena.

”Vapaaehtoistyön kenttä tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia tehdä hyvää. Vapaaehtoisena voi auttaa ja tukea niin lapsia, nuoria, perheitä, aikuisia kuin ikääntyneitäkin, joten jokaiselle kiinnostuneelle varmasti löytyy oman näköinen tapansa auttaa.”

Valikkoryhmä järjestää ensimmäisen yhteisen vapaaehtoistyön peruskoulutuksen vuoden 2021 helmikuussa. Koulutus on kahden arki-illan mittainen, ja siihen on mahdollista osallistua etäyhteydellä ja myös fyysisesti, mikäli vallitseva tilanne sen sallii.

Koulutuksen laajempi markkinointi aloitetaan tammikuun alussa. Kiinnostuneet voivat halutessaan kysellä lisätietoja jo aiemmin Reija Lumivuokolta, joka toimii valikkoryhmän yhdyshenkilönä.

Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää vietetään 5. joulukuuta. Riihimäen seudun valikkoryhmä haluaa osaltaan olla juhlistamassa päivää muistuttamalla vapaaehtoisten tekemän työn merkityksestä yhteiskunnassamme.

”Jokainen vapaaehtoinen ansaitsee suuret kiitokset tekemästään arvokkaasta työstä. Kuten korona-aikakin on osoittanut, vapaaehtoistyön rooli yhteiskunnassamme tulee tulevaisuudessa kasvamaan entisestään. Riihimäen seudun valikkoryhmä pyrkii omalla toiminnallaan edistämään vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä seudullamme”.

Riihimäen seudun valikkoryhmässä ovat tällä hetkellä mukana Riihimäen kaupungin perhesosiaalityö ja vanhuspalvelut, Lopen kunnan vanhuspalvelut, Riihimäen seurakunta, Hausjärven seurakunta, Riihimäen Seudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry, Kotokartanosäätiö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto Hämeen piiri, Riihimäen Kehitysvammatuki Ry, SPR Riihimäen osasto, Kanta-Hämeen Muistiyhdistys, Hämeen Setlementti ja Hyvinkään Nuoriasuntoyhdistys. Mukaan toivotaan lisää vapaaehtoistyötä koordinoivia toimijoita. Ilmoittautua voi valikkoryhmän yhdyshenkilönä toimivalle Reija Lumivuokolle.

Lisätiedot:

Reija Lumivuokko
Toiminnanohjaaja
040 647 7112
Eteläinen Asemakatu 4
VapaaehtoistyöOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.