Hyppää sisältöön

Ensidigi

Mitä

Medialukutaitoja, tietoa ja viestintäteknologian taitoja sekä ohjelmointiosaamista 0–5-vuotiaille varhaiskasvatuksessa.

Mil­loin

Hanke on käynnissä 1.10.2021–31.12.2022.

Ra­hoi­tus

Hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Oikeus oppia -kehittämisohjelmaa ja ministeriö on myöntänyt sille valtion erityisavustusta.

Ensidigi-hanke

Ensidigi-hanke perustuu Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmaan. Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Oikeus oppia -kehittämisohjelmaa. Uudet lukutaidot -ohjelmasta vastaavat Opetushallitus sekä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Hanke tukee 0–5-vuotiaiden lasten varhaiskasvatusta.

Ohjelman tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten medialukutaitoja, tieto- ja viestintäteknologisia taitoja sekä ohjelmointiosaamista. Nämä ovat taitoja, joita lapset tarvitsevat arjessaan nyt ja tulevaisuudessa. Näille osaamisen alueille on laadittu osaamisen kuvaukset tukemaan henkilöstön työtä. Samalla ne edistävät yhdenvertaisen opetuksen toteutumista Suomessa.

Ensidigi-hankkeen tavoitteena on Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman mukaisen toiminnan tuominen varhaiskasvatuksen arkeen. Samalla lisätään henkilöstön ja lasten osaamista ja tehdään laitehankintoja.

Lue lisää Oikeus oppia -kehittämisohjelmasta.

Yhteystiedot