Alakoulut Sivistyspalvelut Uramon koulu Varhaiskasvatus

Uramon koulu vihittiin käyttöön juhlallisin menoin

Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen vihki Uramon koulun juhlallisesti käyttöön torstaina 21. marraskuuta. Uramon koulun rehtori Jyrki Mutta, sivistysjohtaja Esa Santakallio ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riku Bitter esittivät vihkimisjuhlassa kaupungin puolesta tervehdyksensä. Uramon päiväkotilapset ja koulun oppilaat juhlistivat tapahtumaa sanoin ja sävelin. Suomen lasimuseon museonjohtaja Hanna Mamia-Walther esitteli avajaisvieraille Helmi Remeksen taideteoksen, minkä jälkeen nautittiin kakkukahvit.

Uramon koulu on muunneltavaa tilaa

Uramon koulu on päiväkodin, kolmiportaisen esiopetuksen ja perusopetuksen 1.–5. luokat käsittävä uudenaikainen monitoimirakennus. Koulu on mitoitettu esi- ja peruskoulun osalta 438 oppilaalle.

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen sisätilaratkaisut noudattavat piazza-konseptia, jossa monimuotoiset, muunneltavat, avattavat ja osittain tai kokonaan suljettavat tilat on ryhmitelty yhteisen aukion ympärille. Koulussa on kiinnitetty erityistä huomiota opetustilojen akustiikkaan sekä ryhmittelyyn. Esimerkiksi koulun ja päiväkodin yhteiskäytössä olevat taito- ja taideaineiden sekä robotiikkaopetuksen opetustilat on sijoitettu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Koulun monitoimitilassa kokoontuu nykyisin myös Riihimäen kaupunginvaltuusto.

”Sateen synty” edustaa riihimäkeläistä lasitaideosaamista

Uramon koulurakennukseen valmistui syyskuun alussa lasista puhallettu Sateen synty -niminen taideteos, jonka on valmistanut lasitaiteilija Helmi Remes. Taideteos välkehtii koulun monitoimisalin portaikon valokuilussa. Teos koostuu rosteritangoista ja uniikeista lasipisaroista, jotka on puhallettu Riihimäellä osuuskunta Lasismissa. Teoksessa on myös led-valoja, jotka valaisevat pimeällä kevyesti. Remes kertoo suunnitelleensa teoksen valokuilun arkkitehtuuria kunnioittaen, lähtökohtanaan koulurakennukseen liittyvät teemat, kuten ajattomuus, yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuus. Sateen synty -teos on taiteilijan sanoin saanut inspiraatiota muun muassa veden kiertokulusta: kesäsateesta, aamukastepisaroista ja veden liikkeestä puroissa ja lähteissä.

 

 

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.