Liikunta

Unelmien liikuntapäivänä 10.5. Riihimäellä ploggaillaan

Riihimäen kaupunki osallistuu valtakunnalliseen Unelmien liikuntapäivään 10.5. järjestämällä koko päivän kestoisen Plogging Run –tapahtuman. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki kuntalaiset vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Tapahtumaan osallistuminen on helppoa. Ulkoile kävellen, juosten tai pyöräillen yksi tunti perjantaina 10.5. ja kerää matkan varrelta kaikki roskat. Roskapusseja roskien keräystä varten voi hakea tapahtumapäivänä klo 10-14 Riihimäen kaupungin asiakaspalvelupiste tietotuvasta (Eteläinen Asemakatu 2). Roskapusseja on jaossa rajoitettu määrä.

Plogging –termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen). Vaikka plogging –termi mielletään usein juoksulenkin yhteydessä tapahtuvaan roskien keräämiseen, voi ploggingia toteuttaa hyvin myös esimerkiksi kävellen tai pyöräillen.

Plogging sopii kaiken ikäisille kuntotasosta riippumatta, sillä roskapussia kummempaa välinettä ei tarvita. Roskien keräämisen myötä ulkoiluun sisältyy paljon luonnollisia lihaskuntoliikkeitä, kun kävelyn, juoksun tai pyöräilyn lomassa roskien poimiminen tuottaa mm. erinäisiä kyykkyjä ja kurotuksia.  Ploggaaminen onkin mahtava tapa edistää sekä omaa että luonnon hyvinvointi.

Tervetuloa mukaan ploggaamaan!


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.