Työllisyyspalvelut Yleinen

Työttömyys väheni Riihimäellä tammikuussa

Työttömyys jatkoi tammikuussa laskuaan Riihimäellä. Samalla uusien avoimien työpaikkojen määrä nousi huomattavasti.

Riihimäellä työttömien osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa 7,9 prosenttia. Työttömänä oli 1084 henkilöä. Laskua joulukuun 2019 tilanteesta oli 0,1 prosenttia ja 14 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys pysyi ennallaan. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta laski joulukuuhun verrattuna 1,4 prosenttia ja oli tammikuussa 10,4 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna laskua oli 2,4 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäellä oli tammikuun lopussa 136 henkilöä, joka on 3 henkilöä vähemmän kuin joulukuun lopussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna laskua oli 57 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäellä oli tammikuun lopussa 411 kappaletta. Lisäystä joulukuun tilanteeseen oli 217 työpaikkaa ja vuoden takaiseen tilanteeseen 120 työpaikkaa.

Riihimäen seudulla työttömyys pysyi ennallaan

Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa 7 prosenttia. Työttömänä oli 1486 henkilöä. Joulukuuhun verrattuna työttömyysprosentti pysyi ennallaan. Laskua vuoden takaisesta tilanteesta oli 0,1 prosenttia ja 35 henkilöä.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta laski joulukuuhun verrattuna 1,5 prosenttia ja oli tammikuun lopussa 9,3 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna laskua oli 2,4 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäen seudulla oli tammikuun lopussa 187 henkilöä, eli yksi henkilö enemmän kuin joulukuussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna pitkäaikaistyöttömiä oli 74 henkilöä vähemmän.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäen seudulla oli tammikuun lopussa 493 kappaletta. Lisäystä joulukuun tilanteeseen oli 268 työpaikkaa ja vuoden takaiseen tilanteeseen 101 työpaikkaa.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.