Työllisyyspalvelut

Työttömyys jatkoi laskuaan Riihimäellä, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä on nousussa

Riihimäellä työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa 10 prosenttia. Työttömänä oli 1362 henkilöä. Laskua elokuun tilanteesta oli 0,7 prosenttia ja 91 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys kasvoi syyskuussa 2,8 prosenttia ja työttömiä työnhakijoita oli 373 enemmän. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Kokoaikaisesti lomautettuja Riihimäellä oli syyskuun lopussa 188 henkilöä. Laskua elokuuhun verrattuna oli 17 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna lomautettujen määrä kasvoi 167 henkilöllä.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta laski elokuuhun verrattuna 1,3 prosenttia ja oli syyskuussa 14,1 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 4,1 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäellä oli syyskuun lopussa 256 henkilöä, mikä on 22 henkilöä enemmän kuin elokuun lopussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 98 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäellä oli syyskuun lopussa 343 kappaletta. Kasvua elokuun tilanteesta oli yhdeksän työpaikkaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 30 työpaikkaa.

Työttömyys laski myös Riihimäen seudulla

Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa 8,8 prosenttia. Työttömänä oli 1858 henkilöä. Elokuuhun verrattuna työttömyys laski 0,4 prosenttia, ja työttömiä oli 99 henkilöä vähemmän. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys kasvoi syyskuussa 2,6 prosenttia ja työttömänä oli 540 henkilöä enemmän.

Kokoaikaisesti lomautettuja Riihimäen seudulla oli syyskuun lopussa 286 henkilöä. Laskua elokuuhun verrattuna oli 16 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna lomautettujen määrä kasvoi 248 henkilöllä.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta laski elokuun tilanteeseen verrattuna 0,9 prosenttia ja oli syyskuun lopussa 13,5 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 3,9 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäen seudulla oli syyskuun lopussa 335 henkilöä eli 30 henkilöä enemmän kuin elokuussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi 120 henkilöllä.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäen seudulla oli syyskuun lopussa 387 kappaletta. Kasvua elokuun tilanteeseen verrattuna oli kolme työpaikkaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 46 työpaikkaa.

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.