Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Tutustuminen talvisodan aikaiseen Riihimäkeen pelin avulla 4.12.

Keskiviikkona  4.12. klo 16–19 järjestetään Riihimäen kaupunginmuseon ja Harjunrinteen koulun yhteisprojektina riihimäkeläisille ja Riihimäen ystäville mahdollisuus tutustua talvisodan tapahtumiin ja tapahtumapaikkoihin Riihimäellä. Vuosina 1939–1940 käydyn sodan pommistusten jälkiä on edelleen nähtävissä katukuvassa. Se ei ole ihme, sillä Riihimäen kauppala oli kokoonsa nähden pommitetuin paikkakunta Suomessa.

Tutustumisen lisäksi kierroksella voi myös testata tietämystään paikallishistoriasta. Eri rastipisteillä on erilaisia tehtäviä, joista saa pisteitä ja palautetta tietämyksen mukaan. Lähtö on Riihimäen kaupunginmuseolta Rautatienpuistosta, josta pelaajat saavat lähteä rasteille valitsemassaan järjestyksessä. Suosittelemme, että rasteja kierretään ryhmissä tai pareittain, mutta toki yksinkin saa rasteilla kulkea.Kierros tehtävineen on toteutettu Lentävän liitutaulun Seppo -oppimisalustalle, jonka kautta saadaan näkyviin Riihimäen kartta ja rastipisteiden sijainnit. Talvisota -peli on tänä vuonna osa Harjunrinteen koulun Erasmus+ -projektia ”SOFT”, jossa keskitytään ulkona oppimiseen. Myös Harjunrinteen koulun oppilaat ovat siis päässeet peliä pelaamaan. Koulu ja museo järjestivät vastaavan pelitapahtuman vuonna 2016.

Tarvitset mukaasi kännykän tai tabletin, jossa on nettiyhteys ja mahdollisuus gps-paikannukseen. Museolla opastetaan ohjelman käyttöön sekä autetaan asettamaan kännykkä oikeisiin asetuksiin. Lähtöjä järjestetään neljä: klo 16, 16.30, 17 ja 17.30.

Klo 16.30 järjestetään myös yhteislähtö mobiililaitteettomille. Laitteen puuttuminen  ei siis ole este osallistumiselle! Ryhmään voi liittyä museolla tai myöhemmin rastipaikoilla. Jos liitytään myöhemmin, soittamalla numeroon 019 758 4116 tavoittaa ryhmän.

Päivystys museolla on klo 19 saakka ja siihen saakka myös pisteitä lasketaan. Tapahtuman päätteeksi selviää, mikä ryhmistä on paras. Parhaat tietenkin palkitaan.Tapahtumassa pääset tutustumaan paitsi mielenkiintoiseen paikallishistoriaan, myös moderniin oppimiseen, mobiilipedagogiikkaan. Yhteistoiminnallisuus, pelillisyys, teknologia ja liikkuminen yhdistyvät mitä mainioimmalla tavalla paikallishistoriaan.

 

Lisätietoja:

Riihimäen kaupunginmuseo

Päivi Yli-Karhula

paivi.yli-karhula@riihimaki.fi

Harjunrinteen koulu

Vesa Vanhanen

vesa.vanhanen@riihimaki.fi

Tapahtuma Facebookissa


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.