Hyppää sisältöön

Vietetään vappu #OmassaKuplassa

30.4.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunki osallistuu valtioneuvoston kanslian koordinoimaan kampanjaan koronaturvallisen vapun puolesta. Sen teemoina ovat vapun viettäminen omassa kuplassa sekä kehotus noudattaa oman alueen ohjeita ja rajoituksia.

#OmassaKuplassa-kampanja näkyy vappuviikolla eri organisaatioiden sosiaalisen median kanavissa. Seuraa vappukampanjaa hashtageilla #EtäVappu, #OmassaKuplassa ja #YhdessäParempiKesä. Kampanjaa koordinoi valtioneuvoston kanslian Suomi toimii -tiimi (@suomitoimii).

Kun vietämme #EtäVappua #OmassaKuplassa, on toivottavasti luvassa #YhdessäParempiKesä

Kokoontumisten lisäksi yhdessäoloakin tulee välttää

Tällä hetkellä Kanta-Hämeen alueella voi vappuaattona järjestää enintään kuuden henkilön kokoontumisia, vappupäivästä eli 1.5. alkaen kymmenen henkilön kokoontumisia.

Lisäksi on vahva suositus, että useiden ihmisten yhdessäoloa vältettäisiin muutenkin. Tämä tarkoittaa, että tulisi välttää kaikkea sellaista toimintaa, jossa useat ihmiset viettävät samassa paikassa aikaa yhdessä, vaikkeivät tällaiset kokoontumiset kuulukaan kokoontumisrajoitusten piiriin.

Poliisi partioi nuorten kokoontumispaikoissa

Hämeessä poliisipartiot valvovat vappuaattona ja vappupäivänä nuorten vapun juhlintaa. Jalkautumalla nuorten pariin poliisi pyrkii ennalta estämään sen, että juhlintaan tarvitsisi suuremmin puuttua. Erityisesti poliisi valvoo alaikäisten päihteiden käyttöä.

Riihimäen kaupunki muistuttaa, että maauimalan alueella oleskelu on kielletty. Uimalan altaisiin on alettu laskea vettä ja siellä on vartiointi.

Kesää kohti mennään, mutta vappu on jo lähes täällä!
Jotta tuleva kesä on meille kaikille parempi, tulee tapaamisia vielä välttää.
Vietetään siis #EtäVappu tai juhlitaan #OmassaKuplassa eli ainoastaan oman lähipiirin kanssa.
Hyvää vappua ja turvallista kevättä!

Lisätietoa kampanjasta:

Suomitoimii.fi

Hämeen poliisi toivottaa turvallista vappua