Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vanhojen tanssit ja penkkarit järjestetään Riihimäellä erityisjärjestelyin

17.1.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Korona Lukio

Kesäinen kuva Riihimäen lukion rakennuksesta kadulta päin kuvattuna.

Riihimäen lukio järjestää vanhojen tanssit ja penkkarit helmikuussa erityisjärjestelyin. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri esitti viime viikolla suosituksen, ettei tilaisuuksia järjestetä perinteiseen tapaan. Tätä toivetta Riihimäen kaupunki ja lukio noudattavat, joten tilaisuuksia ei järjestetä avoimina yleisötapahtumina.

Vanhojen tanssit ja penkkarit järjestetään ilman yleisöä Istuinkiven hallissa 10. ja 11. helmikuuta. Kummatkin tilaisuudet striimataan ja tilaisuuksissa käytetään koko ajan kasvomaskia.

Vanhojen tanssit striimataan iltapäivällä lukion ja peruskoulujen oppilaille ja illalla kotiväelle. Istuinkiven hallin penkkarijuhlinta striimataan muille lukiolaisille. Penkkariajelu alkaa Istuinkiven hallilta ja jatkuu siitä kaupungille. Koronatilanteen vuoksi penkkarirekat eivät vieraile peruskoulujen pihoilla.

Jos koronatilanne huononee oleellisesti, Riihimäen lukio varautuu perumaan tilaisuudet lyhyellä varoitusajalla. Lukio tiedottaa kummankin tilaisuuden osalta tarkemman aikataulun Wilman, lukion kotisivujen ja lukion sosiaalisen median kanavien kautta.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä julkaisi viime viikolla toimintaohjeet sekä väestön että koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen käyttöön. Riihimäen kaupunki noudattaa annettuja ohjeistuksia omassa toiminnassaan pois lukien etäopetus ja siihen liittyvät karanteeniohjeistukset, jotka kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä käy lävitse ennen lopullisen päätöksen tekemistä.